Η Υγεία σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι «η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας, και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας».Βασική αρχή της ολιστικής υγείας είναι ότι δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε την υγεία του σώματός μας από την συναισθηματική,τη νοητική και την πνευματική κατάσταση της ύπαρξής μας.

Έτσι λοιπόν,όταν έχουμε μια σωματική διαταραχή, παίρνουμε ένα μήνυμα από το σώμα μας,ότι πρέπει να κοιτάξουμε πιο βαθιά τη συναισθηματική μας κατάσταση,τις σκέψεις μας και τη συμπεριφορά μας,για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να επαναφέρουμε τη φυσική αρμονία και ισορροπία.Όταν είμαστε άρρωστοι,έχουμε μπλοκάρει τη ροή ζωτικής ενέργειας σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξής μας.

Η ασθένεια είναι ένα μήνυμα ότι κάτι κάνω λάθος. Πρέπει επειγόντως να αλλάξω τις σκέψεις μου και συνειδητά να επιλέξω να είμαι υπέρ της ζωής, ότι και αν αυτό σημαίνει. Αν υποφέρουμε σωματικά,αυτό είναι ένα μήνυμα που μας λέει ότι υπάρχει κάτι στη συνειδητότητά μας που πρέπει να το αναγνωρίσουμε και να το αλλάξουμε.
Δηλαδή, οι ασθένειες είναι αντανακλάσεις των εσωτερικών μας σκέψεων και συναισθημάτων. Το σώμα μας με λίγα λόγια,μάς μιλά. Είναι ο καθρέφτης των σκέψεων, των συναισθημάτων και των πεποιθήσεών μας. Μας στέλνει συνεχώς μηνύματα αρκεί να βρούμε τον χρόνο και τον τρόπο να τα ακούσουμε.Εξαλλου ο πατέρας της Ιατρικής,ο Ιπποκράτης, δεν εντοπίζει τη νόσο στα όργανα. Θεωρεί πως ο άρρωστος αποτελεί ενιαία ψυχοσωματική οντότητα και ότι η αρρώστια διέπεται από φυσικούς νόμους. Πότε όμως μπορεί να ασθενήσει ένας άνθρωπος;

Οι περισσότερες αιτίες ασθενειών είναι οι εσωτερικές συγκρούσεις και γενικά αρνητικά συναισθήματα όπως άγχος, φόβος, θυμός, οργή, γκρίνια, ενοχή, θλίψη, εγωισμός, ζήλια. Επίσης μπορεί κάποιος να εκτεθεί σε κάποια μεταδοτική ασθένεια (γιατί πιστεύει ότι αυτό είναι αναπόφευκτο ή πάρα πολύ πιθανό) ή να προσβληθεί από την ίδια ασθένεια που έπασχε ένας γονιός ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς του (γιατί έχει υποσυνείδητα προγραμματίσει τον εαυτό του ότι θα ακολουθήσει την ίδια πορεία,το ίδιο πεπρωμένο). Επιπλέον,κάποιος ασθενεί διότι είτε υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει, είτε δεν επιτρέπει στον εαυτό του να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί, οπότε βρίσκει το σώμα την λύση της αρρώστιας.

Συχνά τα μηνύματα της ασθένειας, σημαίνουν ότι χρειάζεται να ησυχάσουμε λίγο το νου μας και να έρθουμε σε επαφή με τον εσωτερικό μας εαυτό. Ακόμη, μια ασθένεια μπορεί να λειτουργήσει ως ένα τρόπο να ζητήσουμε αγάπη, φροντίδα, προσοχή ή να απαλλαγούμε από ευθύνες. Ό,τι δηλαδή μέχρι τώρα δεν τολμούσε ο ασθενής να εκφράσει ως δική του γνώμη, έρχεται στην επιφάνεια και ζητά την ικανοποίησή του. Αν πιστεύουμε ότι οι ασθένειες και οι οργανικές δυσλειτουργίες έχουν σχέση μόνο με το φυσικό μας σώμα, αποκόπτουμε τον εαυτό μας από τη συναισθηματική και νοητική μας πλευρά, κι έτσι αρνούμαστε να αναγνωρίσουμε τη πλειονότητα των χαρακτηριστικών εκείνων που συγκροτούν αυτό που είμαστε.

Αρκεί μόνο να θυμηθούμε μια ενστικτώδη μας αντίδραση όπως το σφίξιμο στο στομάχι όταν νιώθουμε έντονο στρες ή συμβαίνει κάτι τρομερό. Η συγκεκριμένη αυτόματη αντίδραση δεν προέρχεται από το φυσικό μας σώμα,αλλά μεταφέρεται σε αυτό μέσω των συναισθημάτων και των σκέψεών μας.Εάν δεν αναγνωρίσουμε τα εσωτερικά μας τραύματα και δεν τα ελευθερώσουμε, η οποιαδήποτε θεραπεία θα είναι προσωρινή και θα υπάρχει το ενδεχόμενο υποτροπιασμού την επόμενη φορά που ο ασθενής θα βρεθεί σε έντονα φορτισμένη περίοδο της ζωής του.Πώς γίνεται όμως η αναγνώριση αυτή;Μπορούμε να ρωτήσουμε τον εαυτό μας «Τι συμβαίνει στη ζωή μου την περίοδο που εμφανίζεται το σύμπτωμα ή η ασθένεια; Είναι ένα μεταμφιεσμένο συναίσθημα;Μου προσφέρει άλλοθι για να ξεκουραστώ,αναβάλλω ή αποφύγω κάτι; Υπάρχει κάποιος που θέλω να “τιμωρήσω” ή να προσελκύσω με την διαταραχή της υγείας μου; Ποιο ζωτικό μου όργανο έχει ασθενήσει και τι αντιπροσωπεύει αυτό;τι με εμποδίζει αυτή η ασθένεια να κάνω ή να έχω;»

Bέβαια ο Ιπποκράτης τόνιζε πως η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.Οπότε εκτός από τα συναισθήματά μας, μπορούμε να ασχοληθούμε με μεθόδους που βοηθούν στην διατήρηση της σωματικής & πνευματικής ευεξίας=>Διατροφή (καταναλώνουμε τροφές που ευνοούν το σώμα μας: φρούτα, λαχανικά, βότανα, ξηρούς καρπούς)- Σωματικές Ασκήσεις (γιόγκα,χορός, κολύμπι,πολεμικές τέχνες, ποδήλατο, περπάτημα)- Εναλλακτικές θεραπείες (βελονισμός, μασάζ, ρεφλεξολογία)- Πνεύμα: Προσευχή & Διαλογισμός. Έχει αποδειχθεί ότι άτομα που διαλογίζονται για πέντε λεπτά κάθε πρωί, ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Ο ολιστικός γιατρός Dr. Bradley Nelson εξηγεί ξεκάθαρα ότι όλες οι ασθένειες προέρχονται από παγιδευμένα συναισθήματα. Ονομάζει τη μέθοδο απαλλαγής των αρνητικών συναισθημάτων «Future Medicine» δηλαδή ιατρική του μέλλοντος. Εξετάζοντας την αρχαία Κινέζική ιατρική,εφάρμοσε την τεχνική του «The Emotion Code»,όπου διαπίστωσε ότι η κύρια αιτία στις παρακάτω ασθένειες ήταν τα παγιδευμένα αρνητικά συναισθήματα και θεράπευσε τις περισσότερες όπως: αλλεργίες, άσθμα, ισχίο, πόνο στη μέση, στα γόνατα, στις αρθρώσεις, στον αυχένα, στην κοιλιακή χώρα, στους ώμους, στο στήθος, στα μάτια, προβλήματα στον καρπιαίο σωλήνα, οινομυώματα, χρόνια κόπωση, καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας, Λύκο, καούρες, διαβήτη, νόσο του Chron, δυσκοιλιότητα, σπαστική κολίτιδα, κατάθλιψη, υποθυρεοειδισμό, ίλιγγο, ημικρανίες, αϋπνίες, κρίσεις πανικού, φοβίες, δυσλεξία, μαθησιακές δυσκολίες, Parkinson, προβλήματα ακμής σε μεγαλύτερες ηλικίες, υπογλυκαιμία, αδυναμία.

Κάθε σκέψη μεταφράζεται σε ηλεκτροχημικές μεταβολές που συντελούνται στο σώμα.Τα αρνητικά συναισθήματα λοιπόν,είναι ενέργεια που παγιδεύεται στο σώμα μας,όταν έχουμε βιώσει έντονο θυμό,θλίψη,ενοχές,ζήλια. Άραγε τι απέγιναν τα δάκρυα που δεν κύλησαν,οι κραυγές που δεν ακούστηκαν, οι βρισιές που δεν ξεστομίστηκαν,τα παράπονα που δεν ειπώθηκαν; Τίποτε δεν χάνεται στη ζωή, γιατί τα πάντα είναι ενέργεια, και η ενέργεια ποτέ δεν χάνεται, μόνο μπορεί να μεταλλαχθεί. Όταν οι αποθήκες του ψυχισμού μας γεμίσουν ασφυκτικά με καταπιεσμένα συναισθήματα, ανάγκες και επιθυμίες, τότε σπάνε οι αλυσίδες και όλα αυτά ξεχειλίζουν,με αποτέλεσμα να εκφράζονται στο σώμα μας. Έτσι,μια ασθένεια εμφανίζεται όταν αγγίζουμε τα όρια των φυσικών μας δυνατοτήτων.

Αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο και καθορίζεται από τα αποθέματα ενέργειάς του.Το κακό με τους ενήλικες είναι ότι κρατάμε το φόβο,το θυμό μέσα μας,και έτσι σταματάμε τη ροή της ενέργειας μέσα μας.Τα συναισθήματα είναι ενέργεια που φουντώνει, εξαπλώνεται και πρέπει να την αφήσουμε να ρέει και να φύγει. Είναι ένα κύμα ενέργειας το οποίο αν το μπλοκάρουμε και το κρατήσουμε μέσα μας,κάνει τεράστια ζημιά. Όταν διακατεχόμαστε από δυσάρεστα συναισθήματα,σημαίνει ότι σίγουρα έχουμε κόψει την επικοινωνία,την πρόσβαση με την Πηγή μας,πάμε ενάντια στο σκοπό της ψυχής μας, βιώνουμε εσωτερική σύγκρουση και αργά ή γρήγορα η αρρώστια θα έλθει ως παράγοντας αναθεώρησης της πορείας μας.

Πρακτικά,όταν μέσα μας φωλιάζει ο φόβος και όλα τα αρνητικά συναισθήματα που πηγάζουν από αυτόν, τότε η ενέργεια που κυκλοφορεί σε μεσημβρινούς (ποταμούς ενέργειας) μέσα μας, μπλοκάρεται με αποτέλεσμα το κάθε όργανο που τροφοδοτείται ενέργεια από τον μεσημβρινό που έχει το μπλοκάρισμα,να χάνει την ενέργεια του και να ασθενεί (α-σθένεια:έλλειψη σθένους, έλλειψη ενέργειας).
Τα αρνητικά συναισθήματα προκαλούν την έκριση χημικών ουσιών όπως της αδρεναλίνης, της κορτιζόλης,της υπερβολικής χοληστερίνης και ινσουλίνης, οι οποίες δηλητηριάζουν όλα τα όργανα του σώματος μας και τα αιμοφόρα αγγεία μας. Τα αρνητικά συναισθήματα απενεργοποιούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και κατ’ αυτό τον τρόπο όλοι οι υιοί και τα μικρόβια που κυκλοφορούν μέσα μας επιτίθενται στον οργανισμό και τον καταβάλουν.Το κυριότερο αρνητικό συναίσθημα είναι ο φόβος.

Για το σώμα μας, ο φόβος είτε είναι πραγματικός είτε είναι φανταστικός, έχει τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα, την έκκριση της κορτιζόλης. Η κορτιζόλη καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα, και κυρίως τα λεμφοκύτταρα,ενώ περιορίζει την εκδήλωση της φλεγμονώδους απάντησης. Έτσι, αυξάνεται η επιρρέπεια του οργανισμού απέναντι στις λοιμώξεις. Ελευθερώνοντας το σώμα μας από τα παγιδευμένα αρνητικά συναισθήματα, του δίνουμε την ευκαιρία να αυτοθεραπευτεί, διότι όχι μόνο απενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και το παραπλανούν έτσι ώστε να θεωρήσει εχθρούς διάφορα σημεία ή όργανα του σώματος, να επιτεθεί και να μας δημιουργήσει όλες τις φλεγμονές και αυτοάνοσα νοσήματα. Η συγχώρεση του εαυτού μας έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει το ενεργειακό μας πεδίο,επαναφέροντας την αρμονία στα κύτταρα του οργανισμού καθώς αυτά κινούνται σε όλο μας τα σώμα. Η πίστη μας, καθώς και τα θετικά συναισθήματα της αγάπης, ευσπλαχνίας, γαλήνης, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αυτοθεραπεία μας.

Στο Hearth math Institute στην Αμερική ανακάλυψαν ότι με τη βαθιά πίστη, το ανοσοποιητικό μας σύστημα παράγει την Ανοσοσφαιρίνη Α (Immunoglobulin A) που καταπολεμά όλους τους ιούς. Τα θετικά συναισθήματα (αγάπης,ευσπλαχνίας,γαλήνης,γενναιοδωρίας), ανεβάζουν τα επίπεδα της Ανοσοσφαιρίνης Α. Σε αντίθεση με τα αρνητικά συναισθήματα όπως αυτά του φόβου,του θυμού,του μίσους,που όταν έρχονται στο νου μας,ακόμη και για πέντε λεπτά,είναι ικανά να ελαττώσουν σημαντικά τα επίπεδα της Ανοσοσφαιρίνης Α και κατά συνέπεια να μειώσουν σημαντικά,αν όχι να απενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.Όλες οι θεραπείες ολοκληρώνονται με τρεις απαραίτητες συνειδητές ενέργειες: Αγάπη, Συγνώμη, Συγχώρεση.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ιατρικής, καμιά πάθηση,καμιά ανισορροπία μας δεν οφείλεται στην τύχη. Όλα εκδηλώνονται σύμφωνα με τους αμετάβλητους νόμους της Βιολογίας των Ζωντανών Όντων, όπως λέει ο γιατρός Κλωντ Σαμπά, νόμοι που είναι αμετάβλητοι όσο και οι νόμοι της φυσικής ή της χημείας. Έτσι θα μπορείτε όχι μόνο να καταλάβετε από πού προέρχονται όλες οι ασθένειές, αλλά κυρίως θα μπορείτε να τις προλαμβάνετε και να τις θεραπεύετε. Πώς; Μαθαίνοντας τις βασικές αρχές της επικοινωνίας τις οποίες κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να κατέχει=> να εκφράζει τις ανάγκες και τα συναισθήματά του, να τολμά να αντιπαρατίθεται στους άλλους (με σεβασμό βέβαια),να αναγνωρίζει και να δέχεται την πραγματικότητα όπως αυτή είναι,να τελειώνει τις όποιες συναισθηματικές εκκρεμότητες έχει με τους άλλους,να συγχωρεί.

Πόσες φορές δεν κατάπιαμε τα λόγια μας από φόβο μην προκαλέσουμε σύγκρουση; Φοβόμαστε συχνά να πούμε δυσάρεστα πράγματα,επειδή πιστεύουμε ότι είναι προτιμότερο να διατηρούμε την ειρήνη ανάμεσα στους ανθρώπους.Όμως αυτή η ειρήνη είναι απατηλή,αφού μέσα μας μπορεί να γεννιέται ένα ισχυρό βίαιο συναίσθημα.Έτσι,μη λέγοντας τίποτα,αυξάνουμε την αίσθηση απογοήτευσης και μνησικακίας μέσα μας, μέχρι που η κατάσταση γίνεται αφόρητη. Τότε,είτε ξεσπάμε βίαια πάνω στον άλλο, οπότε συμβαίνει αυτή η σύγκρουση και η ρήξη που ακριβώς θέλαμε να αποφύγουμε, είτε καταπίνουμε τα συναισθήματά μας για άλλη μια φορά,και τότε συμβαίνει ο καρκίνος ή η οξεία ασθένεια,που μας καλεί να εξετάσουμε προσεχτικά την ανισορροπία που έχουμε δημιουργήσει.Το να τολμάμε τη σύγκρουση, είναι το να μάθουμε να μιλάμε για τα πράγματα που μας ενοχλούν,ήρεμα,χωρίς υπεκφυγές.Το να μάθουμε να εκφράζουμε με ειλικρίνεια το τι μας συμβαίνει,είναι ο καλύτερος τρόπος για να φροντίζουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους.Όσο και αν μας εκπλήσσει, υπεύθυνοι για τα σοκ,τις εσωτερικές συγκρούσεις,το στρες μας,δεν είναι ποτέ οι άλλοι,ούτε τα γεγονότα.To παν είναι πώς μεταφράζουμε τα γεγονότα.Ο τρόπος που δεχτήκαμε το γεγονός,ο τρόπος που το αντιληφθήκαμε,το ερμηνεύσαμε,το φιλτράραμε, αυτός είναι πάντα που γεννάει τον πόνο μας ή την χαρά μας.

Aς μην ξεχνάμε λοιπόν ό,τι

1) κάθε ασθένεια είναι πάντα μια κραυγή για αγάπη

2) η ασθένεια αντανακλά τις πλευρές εκείνες του εαυτού που χρειάζεται να θεραπευτούν

3) η ουσιαστική θεραπεία έρχεται πάντα από μέσα

4) με την έλλειψη κατανόησης των πραγµατικών αιτιών,υποχωρούµε στην θεώρηση ότι αυτό που µας κυβερνά είναι το τυχαίο.

Όμως η εµφανιζόµενη ασθένεια,όχι µόνο δεν είναι κάποιος τυχαίος,µυστηριώδης τιµωρός,αλλά η κορυφή του παγόβουνου που ειδοποιεί έγκαιρα για το τι ακριβώς συµβαίνει βαθιά µέσα µας.Είναι η ανακούφιση της ψυχής που βρίσκει τρόπο να επικοινωνήσει μαζί μας και να τραβήξει την προσοχή μας,εκφράζοντας τις ανάγκες της.

Όποιο κι αν είναι το σύμπτωμα που εμφανίζεται στο σώμα είναι σίγουρα ένα μήνυμα από την ψυχή μας.Αν το ακούσουμε και ανταποκριθούμε ανάλογα τότε η ένταση του συμπτώματος θα μειωθεί ή και θα υποχωρήσει εντελώς. Aν αρπάξουμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με την ψυχή μας, τότε πραγματικά ελευθερωνόμαστε από τη στασιμότητα της κατάστασης και προχωράμε σε μια πιο αρμονική και υγιή ζωή. Η συνειδητοποίηση αυτή και η εσωτερική έρευνα,µας µετατρέπει σε πρωταγωνιστές της ζωής µας για να ξαναβρούµε την ισορροπία της.

Παρακάτω μπορούμε να δούμε κάποιες νοητικές & συναισθηματικές αιτίες δυσλειτουργιών που παρουσιάζονται στον άνθρωπο.

Ο χάρτης του Emotion Code του Bradley Nelson:

-Πρόβλημα στο λεπτό έντερο ή στην καρδιά από εγκατάλειψη, απιστία, χαμό, έλλειψη αγάπης.

-Πρόβλημα στη σπλήνα ή στο στομάχι,από ανησυχία,απελπισία,αηδία,νευρικότητα.

-Πρόβλημα στο πνευμόνι ή στο παχύ έντερο από κλάμα,αποθάρρυνση,απόρριψη,θλίψη,πόνο.

-Πρόβλημα στο συκώτι και στη χολή από θυμό,πικρία,ενοχή,μνησικακία,πανικό,κατάθλιψη.

-Πρόβλημα στα νεφρά ή στην κύστη από κατάκριση,τρόμο,φόβο.

-Πρόβλημα στους αδένες και σεξουαλικά όργανα,από ταπείνωση, ζήλια, πόθο, καταπίεση.

Τα μάτια είναι ο δείκτης της ετοιμότητάς μας να βλέπουμε τον κόσμο. Όταν έχουμε προβλήματα όρασης αυτό σημαίνει,ότι δεν επιθυμούμε να δούμε κάτι στους εαυτούς μας και στους γύρω μας ανθρώπους. Τα προβλήματα όρασης στα παιδιά δείχνουν με βεβαιότητα, ότι κάτι δεν πάει καλά στο σπίτι τους, και τα παιδιά αρνούνται να το δουν, οπότε υποσυνείδητα χαλούν την όρασή τους για να μη βλέπουν τα δυσάρεστα.

Καταρράκτης -Δείχνει συναισθηματική και ψυχολογική θόλωση της άποψής σας για ό,τι συμβαίνει μέσα και γύρω σας.

Μυωπία -Φοβάστε το μέλλον και ό,τι αυτό μπορεί να σας επιφυλάσσει. Όμως η φαντασία σας προκαλεί το φόβο, όχι η πραγματικότητα.

Πρεσβυωπία -Δείχνει δυσκολία να προσαρμοστείτε με ό,τι συμβαίνει γύρω σας. Δυσκολία ακόμη και να κοιτάξετε στον καθρέφτη το σώμα σας να γερνάει.

Επιπεφυκίτιδα -Δυσκολεύεστε να δείτε κάτι που σας προκαλεί θυμό,και επιθυμείτε να κλείσετε τα μάτια για να μην το δείτε.

Κριθαράκι-Εμφανίζονται σε άτομα συναισθηματικά,που δεν μπορούν να προσπεράσουν ό,τι βλέπουν μπροστά τους. Τους στενοχωρεί αυτό που βλέπουν και θα προτιμούσαν να βλέπουν μόνο ό,τι τους αρέσει. Προσπαθήστε να αποκτήσετε μεγαλύτερη ανοχή σε όσα βλέπετε γύρω σας.

Τα Αυτιά δείχνουν την ετοιμότητά μας να ερχόμαστε σε επαφή με τον γύρω κόσμο. Πόνος ή βόμβος εμφανίζεται όταν δεν θέλουμε πια ούτε να ακούμε ούτε να υπακούμε. Κάθε δυσλειτουργία των αυτιών δηλώνει κριτική άποψη σχετικά με ό,τι ακούτε, ακόμη και εσωτερικό θυμό ή επιθυμία να αποκλείσετε οτιδήποτε δεν θέλετε να ακούσετε. Μπορεί να αισθάνεστε ότι εύκολα σας δυσφημούν και έτσι ζείτε διαρκώς σε κατάσταση άμυνας. Καταλάβετε ότι αυτό που σας εκνευρίζει δεν είναι τόσο αυτά που λένε, αλλά κυρίως η ερμηνεία που δίνετε σε αυτά που λένε. Βρείτε το χρόνο να ακούτε με την καρδιά. Στα παιδιά η ωταλγία υποδηλώνει μια κατάσταση δυσάρεστη στο σπίτι, την οποία αυτά δεν θέλουν να ακούσουν, και δεν μπορούν να την εκφράσουν λόγω της απαγόρευσης από τους μεγάλους, πράγμα που επιδεινώνει την ωταλγία. Η κώφωση είναι μια μακροχρόνια άρνηση να ακούσουμε κάποιον.Αν παρατηρήσουμε ένα ζευγάρι που ο ένας έχει μειωμένη ακοή, τότε θα δούμε πως ο άλλος μιλάει συχνά πάρα πολύ, φλυαρεί σχεδόν ακατάπαυστα.

Ο σβέρκος αντιπροσωπεύει την ικανότητά μας στην διαλλακτική σκέψη, στην αποδοχή μιας άλλης γνώμης, την κατανόηση των απόψεων πολλών ανθρώπων. Κατά κανόνα οι παθήσεις του λαιμού προέρχονται από την δογματική πεισματική άρνηση να δει κανείς με νέο τρόπο τα πράγματα της ζωής. Σημαίνει ισχυρογνωμοσύνη πάνω στη δική μας σκέψη.

Ο λάρυγγας αντιπροσωπεύει την ικανότητά μας να υπερασπίζουμε τα συμφέροντά μας και τις γνώμες μας,την προσωπικότητά μας.Ο λάρυγγας αρρωσταίνει, όταν εμείς θεωρούμε,ότι δεν δικαιούμαστε και δεν είμαστε σε θέση να υπερασπίσουμε τους εαυτούς μας. Πέραν τούτου, ο λάρυγγας είναι η έδρα της ενέργειας της δημιουργίας. Όταν η δημιουργική ενέργεια δεν βρίσκει διέξοδο, ο λάρυγγας αρρωσταίνει.

Ο ερεθισμένος λαιμός δηλώνει πάντα οργή.

Λαρυγγίτιδα-Αποτελεί μήνυμα του σώματος ότι φοβάστε να επικοινωνήσετε προφορικά.Θέλετε να πείτε κάτι,φοβάστε όμως ότι δεν θα εισακουστείτε ή ότι θα δυσαρεστήσετε κάποιον. Δεχτείτε το γεγονός ότι δεν θα συμφωνήσουν όλοι ή ακόμη δεν θα ικανοποιηθούν με όλα όσα έχετε να πείτε. Αναγνωρίστε το δικαίωμά σας στην ελευθερία του λόγου και αμέσως θα το αναγνωρίσουν και οι άλλοι.

Λαιμός-Σφίξιμο στο λαιμό σημαίνει ότι ίσως αισθάνεστε περιορισμένοι,υπό πίεση ή ότι σας έχουν αρπάξει από το λαιμό για να πείτε ή να κάνετε κάτι. Πόνος κατά την κατάποση δείχνει τον τρόπο που διαλέγει το σώμα να σας ρωτήσει ξεκάθαρα “ποιο πρόσωπο ή κατάσταση δεν μπορείτε να καταπιείτε;”Ίσως δεν μπορείτε να καταπιείτε την στάση ενός συγκεκριμένου προσώπου ή την έκβαση μιας κατάστασης.

Το στήθος αντιπροσωπεύει την αρχή της μητρότητας.Όταν έχετε προβλήματα με το στήθος, σημαίνει συνήθως πως υπερπροστατεύετε ένα πρόσωπο/γεγονός/εμπειρία.Ένα μέρος από τη διαδικασία της μητρικής φροντίδας είναι να επιτρέπουμε στο παιδί να μεγαλώσει,να απογαλακτιστεί. Χρειάζεται να ξέρουμε πότε θα το αφήσουμε από τα χέρια μας,πότε θα το προτρέψουμε να πάρει τα ηνία της ζωής του και θα του επιτρέψουμε να ζήσει όπως θέλει. Η υπερπροστασία δεν αφήνει τα παιδιά να χειρίζονται μόνα τους τις εμπειρίες τους. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να αρνηθεί και δώστε βοήθεια από αγάπη, όχι αίσθημα υποχρέωσης. Οι παθήσεις του στήθους επίσης μπορεί να έχουν σχέση με τον κρυφό θυμό συνήθως των γυναικών για τους άνδρες.

Η πλάτη αντιπροσωπεύει την αίσθηση της στήριξης. Προβλήματα με την πλάτη αρχίζουν, όταν νιώθει κανείς,ότι του λείπει η στήριξη. Οι πόνοι του άνω τμήματος της πλάτης σχετίζονται με την ανεπάρκεια της αισθηματικής στήριξης από τους άλλους (σύζυγος,φίλος,αφεντικό). Το μεσαίο τμήμα της πλάτης σχετίζεται με το αίσθημα της ενοχής και τους φόβους του παρελθόντος, φόβους των οικονομικών προβλημάτων.

Ο πόνος στον ώμο υποδηλώνει ότι κρατάτε το βάρος του κόσμου στους ώμους σας. Έχετε υπερφορτώσει τον εαυτό σας χωρίς λόγο.Αναλαμβάνετε ακόμη και βάρη που δεν είναι δικά σας. Επιτρέψτε στους άλλους να ζουν τη δική τους ζωή,με τα δικά τους λάθη, και ελευθερώστε τον εαυτό σας.

Κύφωση-Αν υποφέρετε από κύφωση ίσως αισθάνεστε πως έχετε τον κόσμο στους ώμους σας και ότι όλοι είναι πάνω στην πλάτη σας.

Λόρδωση-Προτιμάτε να τα κάνετε συνήθως όλα μόνοι σας και είναι πολύ δύσκολο για σας να δεχτείτε βοήθεια.Το σώμα σας λέει ότι πρέπει να δέχεστε πράγματα με ευγνωμοσύνη και απλώς να λέτε ευχαριστώ για ανταπόδοση.

Τα χέρια αντιπροσωπεύουν τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τη ζωή μας, τις ευθύνες μας και τα ταλέντα μας. Πόνοι εκφράζουν πιθανόν αντίδραση του εαυτού επειδή δεν εκφράζουμε όλο το δυναμικό μας.

Το κάθε δάχτυλο έχει τη σημασία του.Ο αντίχειρας αντιπροσωπεύει τις νοητικές ικανότητες.Ο δείκτης τον φόβο και τον εγωισμό.Ο μέσος την οργή και τη σεξουαλικότητα.Ο τέταρτος ταυτόχρονα την συμφωνία και την πίκρα.Ο πέμπτος τις οικογενειακές σχέσεις και τις απαιτήσεις.

Τα πόδια έχουν σχέση με το πού βαδίζουμε στο μονοπάτι της ζωής μας. Με την ικανότητα να προχωρεί κανείς στην ζωή. Τα πόδια μάς οδηγούν μπροστά στη ζωή. Τα προβλήματα που παρουσιάζονται σ’αυτά, τις πιο πολλές φορές προέρχονται από το φόβο που νιώθουμε να προχωρήσουμε μπροστά ή να πάρουμε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση ή στόχο. Όταν δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι, συχνά προκαλούμε μικρά προβλήματα στα πόδια μας. Μια αντίρρηση που προβάλει ο ευατός για την κατεύθυνση που έχουμε πάρει. Μπορούμε να επιβραδύνουμε λίγο το ρυθμό μας και να χαρούμε ορισμένα πράγματα περισσότερο.

Τα γόνατα προσδιορίζουν την ευελιξία του κάθε ατόμου. Εκφράζουν την περηφάνια,το εγώ, την ισχυρογνωμοσύνη. Την επόμενη φορά που θα έχεις προβλήματα με τα γόνατά σου, ρώτησε τον εαυτό σου πού ήσουν αδιάλλακτος. Πόνοι στα γόνατα εμφανίζονται όταν κάτι μέσα μας νιώθει να έχει γονατίσει από τις πιέσεις της ζωής και δεν θέλει πια να υποτάσσεται, να χαμηλώνει τον εαυτό του προς χάριν των άλλων ή μιας κατάστασης. Απελευθέρωσε την ισχυρογνωμοσύνη σου. Η ζωή είναι μια αδιάκοπη ροή, μια συνεχής κίνηση. Για να νιώθεις άνετα, χρειάζεται να είσαι ευέλικτος. Δεν είναι ανάγκη να φοβάσαι μήπως χάσεις τον έλεγχο ακολουθώντας τις ιδέες των άλλων ή αποδεχόμενοι νέες ιδέες. Επιτρέψτε στον εαυτό σας την ευελιξία να δει τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία.

Πέλματα-Είστε αναποφάσιστοι ποιο δρόμο να διαλέξετε. Ίσως σας συμβαίνει να αισθάνεστε πως είστε καρφωμένοι σε ένα μέρος ή δεν μπορείτε να ξεκολλήσετε τα πόδια σας. Λαμβάνετε μήνυμα από το σώμα σας ότι πρέπει να αφεθείτε και να κινηθείτε ευδιάθετα μπροστά.Φτέρνα-

Ο πόνος στη φτέρνα δείχνει ότι επιθυμείτε να κινηθείτε προς την κατεύθυνση των στόχων σας,αλλά διστάζετε επειδή δεν αισθάνεστε να σας στηρίζουν επαρκώς οι άλλοι.Προτιμάτε να έχετε πρώτα τη συναίνεση των άλλων. Αισθάνεστε ακόμα και ένοχοι όταν ενεργείτε χωρίς την έγκριση των άλλων.Να ξέρετε όμως πως είναι αδύνατον να συμφωνούν όλοι.Αν όλοι είχαμε την ίδια γνώμη για όλα,η ζωή δεν θα ήταν καθόλου ενδιαφέρουσα.

Η καρδιά αντιπροσωπεύει την αγάπη,ενώ το αίμα τη χαρά. Όποιος αρνείται στον εαυτό του την αγάπη και τη χαρά, η καρδιά του σφίγγει. Ως αποτέλεσμα το αίμα ρέει πιο αργά, πράγμα του οδηγεί στις αναιμίες, την στηθάγχη και το έμφραγμα.

Έμφραγμα-Το αίμα αντιπροσωπεύει τη χαρά της ζωής και η παρεμπόδιση της ροής του,αποτελεί συσώρευση συναισθημάτων που εμποδίζουν τη χαρά στη ζωή σας.

Καρδιακές δυσλειτουργίες-Αν έχετε προβλήματα στην καρδιά,διακατέχεστε πιθανόν από την τάση να τα παίρνετε όλα κατάκαρδα ή πολύ στα σοβαρά. Προβλήματα καρδιάς έχουν να κάνουν με ερωτικές απογοητεύσεις,άρνηση συγχώρεσης,συναισθηματική εξάρτηση ή αποξένωση και “κλείσιμο της καρδιάς”.

Πνευμονικές παθήσεις-Οι πνεύμονες σχετίζονται με την στάση μας προς την ζωή,οι πνευμονοπάθειες έχουν σχέση με τον φόβο της ζωής γενικά ή με τον φόβο να ζεις ολοκληρωμένη ζωή,της απαισιόδοξης,αρνητικής στάσης προς την ζωή.Είναι οι ρυθμιστές του αέρα,συνδέονται άμεσα με την επιθυμία για ζωή και την ποιότητά της. Πιθανόν αισθάνεστε καταπιεσμένοι με ένα αίσθημα ασφυξίας που σας προκαλεί κάποιο πρόσωπο ή κατάσταση.Το σώμα σας λέει να πάρετε μια βαθιά ανάσα ζωής.

Το στομάχι είναι ο δείκτης της ικανότητάς μας στην χώνεψη των νέων ιδεών και εμπειριών.Τα προβλήματα με το στομάχι κατά κανόνα σχετίζονται με την ανικανότητα προσαρμογής στις νέες συνθήκες. Όταν έχουμε ενοχλήσεις ας αναρωτηθούμε “Ποιον δεν μπορούμε να χωνέψουμε; Ποιος μας κάθεται στο στομάχι; Τι φοβόμαστε;” Έτσι λοιπόν τα στομαχικά προβλήματα αποτελούν εκδηλώσεις αποτυχίας ή άρνησης σας να χωνέψετε ένα άτομο ή μια κατάσταση την οποία φοβάστε ή δεν μπορείτε να αντέξετε.

Πρωκτός-Κάθε όργανο του σώματός μας είναι μια υπέροχη έκφραση της ζωής και έχει τη δική του συγκεκριμένη λειτουργία.Χωρίς τον πρωκτό δεν θα μπορούσαμε να αποβάλλουμε αυτά που το σώμα μας δε χρειάζεται πια και θα πεθαίναμε πολύ γρήγορα.

Το παχύ έντερο σχετίζεται με την ικανότητα να απελευθερώνεσαι από κάτι, που δεν έχεις πια ανάγκη.Προβλήματα του παχέως εντέρου σχετίζονται με τους φόβους απαλλαγής από τον παλιό τρόπο σκέψης,με το φόβο να χάσεις κάτι ή να μην αποκτήσεις κάτι.

Διάρροια-Σε φυσικό επίπεδο το σώμα αποβάλλει μη αφομοιωμένα θρεπτικά συστατικά. Έτσι αποβάλλετε κάτι που σας προκαλεί συναισθηματική δυσφορία.

Δυσκοιλιότητα-Η κύρια λειτουργία του εντέρου είναι να αποβάλλει οτιδήποτε άχρηστο στο σώμα.Η άριστη ψυχικοσωματική υγεία βασίζεται στην απελευθέρωση παλιών αντιλήψεων που υπάρχουν.Επίσης μπορεί να παρουσιαστεί όταν αισθάνεστε ότι πιέζεστε να αποχωριστείτε κάτι υλικής φύσεως.Το σώμα σας στέλνει ηχηρό μήνυμα ότι είναι καιρός να ξεχάσετε.Σκουριασμένες ιδέες και παλιές αντιλήψεις θα συσσωρευτούν και σταδιακά θα σας δηλητηριάσουν,γι’αυτό αποτινάξετε τα παλιά και υποδεχτείτε τα καινούργια.

Το υπερβολικό βάρος αντιπροσωπεύει την ανάγκη για προστασία. Η αγάπη για τον εαυτό μας και η δίαιτα στις αρνητικές σκέψεις, είναι η καλύτερη δίαιτα.Έχετε ανυψώσει ένα ψυχολογικό τείχος γύρω σας, ένα φράγμα πάχους, για να σας προφυλάσσει από τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των άλλων.

Όταν είμαστε οργισμένοι με τον εαυτό μας,όταν νιώθουμε κάποιες ενοχές,όταν αισθανόμαστε την ανάγκη να επιβάλουμε κάποια τιμωρία,τότε ένα ατύχημα είναι μια θαυμάσια λύση.Ένα ατύχημα προκαλεί πάντα την προσοχή και την συμπάθεια των άλλων προς εμάς.Σπεύδουν να μας περιποιηθούν και να μας φροντίσουν.Ο πόνος κάθε είδους είναι μια ένδειξη ενοχής.Η ενοχή αποζητά την τιμωρία & η τιμωρία φέρνει πόνο.

Όταν δεν αισθανόμαστε άνετα επειδή γεννηθήκαμε άντρες ή γυναίκες,όταν απορρίπτουμε τη σεξουαλικότητά μας,όταν περιφρονούμε το σώμα μας και το θεωρούμε βρώμικο και αμαρτωλό,τότε συχνά έχουμε προβλήματα στα γεννητικά μας όργανα.

Οι διαταραχές της ουροδόχου κύστεως σχετίζονται με τον θυμό με τον εαυτόν σου.

Οι κολπίτιδες των γυναικών με τον θυμό με τον σεξουαλικό σύντροφο.

Οι προστατίτιδες με τη μειωμένη αυτοεκτίμηση των ανδρών και με τον φόβο να φανούν ανεπαρκείς σεξουαλικά στα μάτια των γυναικών.

Η σεξουαλική ανικανότητα και ψυχρότητα οφείλεται στο φόβο,το θυμό και το φθόνο για τον/την σεξουαλικό σύντροφο και στην αντίληψη,ότι το σεξ είναι αμαρτία.Έχετε αλλάξει την άποψή σας για τη σύντροφό σας ή για τη σχέση. Μπορεί να τη βλέπετε περισσότερο σαν μητρική φιγούρα ή φίλη.

Τα αφροδίσια νοσήματα είναι σχεδόν πάντα δημιουργήματα των σεξουαλικών ενοχών. Προέρχονται από μια συχνά υποσυνείδητη αίσθηση ότι δεν είναι σωστό να εκφραζόμαστε σεξουαλικά.Ένας φορέας αφροδίσιου νοσήματος μπορεί να συνευρεθεί με πολλούς ερωτικούς συντρόφους, αλλά θα μεταδώσει την ασθένεια μόνο σε εκείνους που έχουν αδύναμο νοητικό και σωματικό ανοσοποιητικό σύστημα.

Aids-συνδέεται άμεσα με την αγάπη προς τον εαυτό μας. Συμβαίνει όταν είμαστε ανίκανοι να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και ειδικότερα όταν δεν είμαστε ικανοί να αποδεχτούμε το φύλο μας. Πρόκειται για ασθένεια που μεταδίδεται σε εκείνους οι οποίοι δεν είναι σε θέση να αγαπήσουν τον εαυτό τους και αποζημιώνονται επιζητώντας την ψευδαίσθηση της αγάπης και της αποδοχής σε σεξουαλικό επίπεδο,για να αισθανθούν ότι τους αγαπούν.Το σώμα λέει πως είναι επιτακτική ανάγκη να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας ακριβώς έτσι όπως είναι.

Αγοραφοβία-Οι αγοραφοβικοί βιώνουν τόσο υπερβολικά έντονο φόβο ώστε αποφεύγουν καταστάσεις όπου αισθάνονται ότι δεν μπορούν να δραπετεύσουν εύκολα.Έτσι επιδιώκουν να κυκλοφορούν μαζί με κάποιον που εμπιστεύονται (ένα ασφαλές πρόσωπο) ή να γνωρίζουν ένα ασφαλές μέρος εκεί κοντά όπου μπορούν να καταφύγουν.Υπήρξαν άτομα υπερβολικά ευαίσθητα ως παιδιά και γι’αυτό επιρρεπείς στα συναισθήματα των άλλων. Ακόμα και σήμερα όταν βρεθούν σε δημόσιο χώρο έχουν την τάση να φορτώνονται τα συναισθήματα των άλλων και να πνίγονται.Πρέπει να κατανοήσουν ότι αυτά τα συναισθήματα ούτε ανήκουν στους ίδιους,ούτε είναι υπεύθυνοι για τους άλλους.

Αιματολογικά προβλήματα-Το αίμα αντιπροσωπεύει τη δύναμη της ζωής & της χαράς. Όπως το αίμα θρέφει το σώμα μας έτσι κι εμείς πρέπει να θρέφουμε την ψυχή μας.Είναι καλό να ασχολούμαστε περισσότερο με δραστηριότητες που μας ευχαριστούν παρά να δαπανούμε ενέργεια σε πράγματα που αποστραγγίζουν τη ζωτικότητά μας.

Ακμή-Είναι ένας τρόπος να κρατάμε σε απόσταση τον εαυτό μας από τους άλλους ώστε να μην μας βλέπουν από πολύ κοντά.Επηρεάζονται περισσότερο όσοι έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση.Η ακμή που επιμένει στην ενήλικη περίοδο δείχνει την ανάγκη αλλαγής του τρόπου με τον οποίο βλέπετε τον εαυτό σας.

Αλλεργίες-Ίσως αισθάνεστε έντονη αποστροφή για κάποιον ή έχετε δυσκολία να προσαρμοστείτε με κάποιο πρόσωπο/κατάσταση.Μπορεί μάλιστα να επιζητάτε έγκριση από κάποιο πρόσωπο προς το οποίο αισθάνεστε βαθύτερα εχθρότητα.Αντί να πιστεύετε πως η αλλεργία προέρχεται από εξωτερικούς παράγοντες,σκεφτείτε τι σας συνέβη τις προηγούμενες εικοσιτέσσερις ώρες πριν από την αλλεργική σας αντίδραση. Ο εντοπισμός του προσώπου που δεν ανέχεστε θα πρέπει να αποτελεί το πρώτο σας μέλημα.Εφόσον δεν μπορείτε να αλλάξετε τους άλλους,η μόνη σας επιλογή είναι να τους αποδεχτείτε όπως είναι.

Αλτσχάϊμερ-Χρησιμεύει για να δραπετεύουμε από την πραγματικότητα του παρόντος.Συχνά προσβάλλονται από αυτήν χαρακτήρες που φροντίζουν για όλα. Νιώθουν ότι δεν φροντίστηκαν οι ίδιοι όπως θα επιθυμούσαν. Σήμερα,αυτή η ασθένεια τούς ελευθερώνει από ευθύνες και τους βοηθά να ελέγχουν τους άλλους. Πρέπει να καταλάβετε ότι μπορείτε να είστε αποδεκτοί και αγαπητοί ακόμη και όταν δεν φροντίζετε τους πάντες και δεν θυμάστε την κάθε λεπτομέρεια.

Αμυγδαλίτιδα-Δείχνει θυμό ή απογοήτευση από μια κατάσταση την οποία δεν μπορείτε να “καταπιείτε”.Προσδιορίστε τι ή ποιον δεν μπορείτε να αποδεχθείτε.

Η ανορεξία και η βουλιμία είναι ακραίες μορφές μίσους εναντίον του εαυτού μας. Η τροφή είναι το σύμβολο της ανατροφής μας από τη μάνα γη. Οι ανορεκτικοί απορρίπτοντας λοιπόν την τροφή, απορρίπτουν και τη μητέρα τους,το πρωταρχικό γυναικείο πρότυπο,ή,την δική τους γυναικεία πλευρά. Πρέπει να αγκαλιάσετε την θηλυκότητά σας και να κατανοήσετε ότι η μητέρα σας έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για την ανατροφή σας,σύμφωνα με τις ικανότητές της και τις γνώσεις που διέθετε την εποχή. Σεβαστείτε την και αποδεχτείτε την ως ένα άλλο ανθρώπινο ον με τους φόβους και τα όριά της όπως όλοι μας.

Το άσθμα προκαλείται από την υπερβολική,την αποπνικτική αγάπη.Στην περίπτωση αυτή έχουμε την αίσθηση πως δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε.

Αϋπνία-Τα άτομα που υποφέρουν από αϋπνία είναι συναισθηματικά και αγχώδη.Η έλλειψη ύπνου πιθανόν να αντιπροσωπεύει κάποια έλλειψη ηρεμίας στη ζωή σας. Προσπαθείτε να μείνετε ξύπνιοι,ώστε να λύσετε όλα τα θέματα που σας απασχολούν.

Αφυδάτωση-Το νερό σχετίζεται με τα συναισθήματά μας.Η αφυδάτωση σημαίνει πως έχουμε αποκοπεί απο το να αισθανόμαστε οτιδήποτε,και πιο συγκεκριμένα να αισθανόμαστε καλά με εμάς τους ίδιους.

Βήχας-Κάτω από τον βήχα κρύβονται λόγια,γνώμες,διαμαρτυρίες,βρισιές ή δηλώσεις που δεν τολμήσαμε να ξεστομίσουμε,και προτιμήσαμε να τις καταπιούμε.Επίσης τα φλέματα,υποδηλώνουν την καταπιεσμένη ανάγκη μας να “φτύσουμε” ορισμένες καταστάσεις ή πρόσωπα.Συχνά ο βήχας είναι εκδήλωση αγανάκτησης ή άγχους όταν το άτομο νιώθει ότι έχει καταπιεί πολλά για πολύ καιρό και έχει πια φτάσει σε ένα σημείο που πνίγεται.

Γλώσσα-Αν σας έχει γίνει συνήθεια να δαγκώνετε τη γλώσσας σας ή έχετε συλλάβει τον εαυτό σας να το κάνει περιστασιακά,σκεφτείτε μήπως αισθάνεστε ενοχές για κάτι που μόλις είπατε ή είστε έτοιμοι να πείτε.

Δάκρυα-Η ανεπαρκής έκκριση δακρύων αποτελεί ένδειξη ότι προσπαθείτε να κρύψετε την ευαισθησία σας.Φοβάστε μήπως σας θεωρήσουν αδύναμο άτομο.

Δερματολογικά προβλήματα-Το δέρμα συνδέεται άμεσα με την εικόνα του εαυτού μας για την αντανάκλαση στον εξωτερικό κόσμο.Τα προβλήματα του δέρματος είναι εκδηλώσεις υποτίμησης του εαυτού.Δίνετε μεγάλη σημασία στο πώς σας βλέπουν οι άλλοι και τι γνώμη έχουν για εσάς.Το σώμα σας στέλνει μήνυμα να είστε πιο φιλικοί με τον εαυτό σας και να τον αποδέχεστε περισσότερο.Μπορεί επίσης να είναι μια δικαιολογία του σώματος για να αποφύγετε να αναπτύξετε επαφή με άλλους.

Αν έχετε λεπτό δέρμα είστε ευαίσθητοι και εύθικτοι.

Ξηροδερμία-Είστε απρόθυμοι να δείξετε την ευαισθησία ή λεπτότητά σας.

Σκληροδερμία-Σας αρέσει να δίνετε την εντύπωση πως είστε σκληρός άνθρωπος,αλλά το ήρεμο και ευγενικό τμήμα του εαυτό σας επιθυμεί να εκφραστεί.

Δηλητηρίαση-Το σώμα σας δηλώνει ότι επηρεάζεστε τόσο πολύ από εξωτερικούς παράγοντες ώστε στην πραγματικότητα αισθάνεστε να σας δηλητηριάζει κάποιο πρόσωπο ή κατάσταση.Όταν το σώμα σας παράγει τοξίνες,όλες τους είναι αντανάκλαση των τοξικών σας σκέψεων.Το σώμα σας προειδοποιεί ότι αυτές οι σκέψεις δεν συμβάλλουν στην ικανοποίηση των αναγκών σας.Αντιληφθείτε ότι πάνω στη γη κανένας δεν έχει τη δύναμη να δηλητηριάσει τη ζωή σας, παρά μόνο εσείς.

Δυσμορφίες-Δυσμορφία από τη γέννηση συμβαίνει προκειμένου να διδάξει άνευ όρων αγάπη τόσο στο άτομο που τη φέρει όσο και σε αυτούς που το περιβάλλουν. Μας διδάσκει να κοιτάζουμε βαθύτερα από την επιφάνεια και να γνωρίζουμε το θαυμάσιο άτομο εσωτερικά.

Έρπης στα χείλη σχετίζεται με αίσθημα αηδίας ή ανομολόγητου καταπιεσμένου πόθου. Χρειάζεται να αποδεχόμαστε και να αναγνωρίζουμε όλα τα συναισθήματα και τις επιθυμίες που μας προκαλούν αποστροφή.

Εμετός-Πιθανόν απορρίπτετε κάτι που μόλις είδατε ή ακούσατε.

Επιληψία-Οι επιληπτικοί είναι άτομα που κριτικάρουν αυστηρά τον εαυτό τους και στρέφουν εναντίον τους βίαια συναισθήματα,τιμωρώντας τον για το παραμικρό λάθος. Ψάχνουν την αγάπη από τους άλλους,αφού δεν μπορούν οι ίδιοι να τη δώσουν στον εαυτό τους.Επιτρέψτε στον εαυτό σας να είναι γήινος,με όλα τα ανθρώπινα λάθη και τις αδυναμίες,χωρίς να έχετε την ενοχή ή το φόβο ότι δεν θα αγαπηθείτε.

Εφιαλτικά όνειρα-Τα όνειρα αποτελούν συνέχεια της κατάστασης της συνείδησης που βιώνουμε όταν είμαστε ξύπνιοι.Οι φόβοι που δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε και καταπιέζετε μέσα σας,κατά τη διάρκεια του ύπνου βρίσκουν ελεύθερο πεδίο.Τα όνειρα, σάς φέρνουν σε επαφή με ζητήματα που πρέπει να ασχοληθείτε.Προσέξτε τα μηνύματα που σας παρουσιάζονται.Ευχαριστείτε το υποσυνείδητό σας που δείχνει τους φόβους σας,ώστε να αναπτύξετε δύναμη και θάρρος να τους αντιμετωπίσετε στη ζωή σας.

Ηπατικές δυσλειτουργίες-Το συκώτι είναι ένα απο τα κυριότερα όργανα φιλτραρίσματος και αποτοξίνωσης του οργανισμού.Αντιπροσωπεύει την πύλη συγκρατημένου θυμού.Μέσα σας αισθάνεστε λύπη και πικρία.Το συκώτι στέλνει ένα αυστηρό μήνυμα ότι είναι καιρός να χωνέψετε όσα συμβαίνουν γύρω σας.Μη βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα.

Ίλιγγος-Δείχνει ότι βλέπετε κάποια απώλεια στην ψυχική σας ισορροπία.Αισθάνεστε ότι χάσατε το πάτημα ή το κράτημά σας σε αυτό που θεωρούαστε ισορροπημένη ζωή.

Ιός-Εφόσον επιτρέψατε μια εισβολή τέτοιου είδους,αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει ρήγμα ή άνοιγμα στο συναισθηματικό ή νοητικό σας σώμα.Αυτά τα ανοίγματα συμβαίνουν όταν έχετε επιτρέψει να σας μολύνουν η πικρία ή ο θυμός.

Ο καρκίνος προκαλείται από βαθιά μνησικακία. Καταλήγουμε στο σημείο να κατηγορούμε τους αλλους για όλα μας τα προβλήματα. Οι άνθρωποι που έχουν καρκίνο ασκούν επίσης μεγάλη αυτοκριτική. Αν μάθουμε να αγαπάμε και να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, τότε θα έχουμε το κλειδί για τη θεραπεία του καρκίνου.

Όταν ο καρκίνος κάνει μετάσταση ή όταν κάποια άλλη αρρώστια επανέρχεται, δεν σημαίνει ότι οι γιατροί δεν έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους, αλλά ότι ο ασθενής δεν έκανε τις απαιτούμενες νοητικές αλλαγές.

Τα πιο γνωστά συναισθηματικά τραύματα που εκδηλώνονται ως σοβαρές σωματικές ασθένειες, είναι η απόρριψη, η εγκατάλειψη, η ταπείνωση, η προδοσία και η αδικία. Μπορεί να καταπιέζετε μέσα σας αισθήματα πικρίας και θυμού. Δεν τα έχετε αντιληφθεί και ούτε έχετε ασχοληθεί πώς να απελευθερωθείτε από αυτά. Μόλις αυτή η συσώρευξη φτάσει στα όρια της έκρηξης,ο καρκίνος εκδηλώνεται.Η συγχώρεση είναι ο μεγάλος γιατρός.Είστε άνθρωπος. Συγχωρήστε τον εαυτό σας για αυτά που ένιωσε καθώς και τα πρόσωπα που σχετίζονται με την κατάσταση.

Ο Γερμανός γιατρός Ryke Geerd Hamer υποστηρίζει ότι καρκίνο παθαίνουμε όταν έχουμε μεγάλη εσωτερική σύγκρουση, όταν η ζωή μας είναι ενάντια στο σκοπό της ψυχής,όταν πάμε εντελώς ενάντια στα συναισθήματά μας.Γεννήθηκε το 1935, υπήρξε καρκινολόγος και ραδιολόγος σε γερμανική κλινική. Ο ίδιος ήταν πάντοτε σε άριστη υγεία, όμως βρέθηκε το 1978 µε καρκίνο των όρχεων, λίγους µήνες µετά τον θάνατο του µοναχογιού του από αδέσποτη σφαίρα. Υποψιαζόµενος την άµεση σχέση της ασθένειας του µε το προσωπικό του δράµα, συνοµίλησε συστηµατικά µε τους ασθενείς την ίδιας ασθένειας και ανακάλυψε πως όλοι,χωρίς εξαίρεση,ζούσαν το ίδιο δράµα πρόσφατης απώλειας ενός παιδιού. Η επόµενη του σκέψη ήταν πως και άλλοι τύποι καρκίνων θα έπρεπε να οφείλονται σε έντονα ψυχικά δράµατα.Χάρις στην λεπτομερή παρατήρηση, ο Χάμερ ανακάλυψε τους θεμελιώδεις νόμους που εξηγούν το μηχανισμό της εμφάνισης όλων των καρκίνων και όλων των ασθενειών.

Όπως λέει,η ασθένεια είναι η τέλεια λύση που βρίσκει ο εγκέφαλος -αυτή είναι η νέα ιατρική. Στην περίπτωση αυτού του γιατρού, μπορούμε πραγματικά να μιλήσουμε για νόμους, αφού οι επαληθεύσεις που έγιναν από τον ίδιο και από άλλους ερευνητές και θεραπευτές έδειξαν ότι όλοι (οι νόμοι) ισχύουν στις 100% των περιπτώσεων,πράγμα το οποίο δεν είχε ποτέ συμβεί έως τότε στην ιστορία της ιατρικής.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο από το Τρίτο Μάτι για τον Δρ. Χάμερ εδώ

Ο ατσαλένιος νόμος του καρκίνου που διατυπώθηκε από τον Χάμερ είναι ο εξής: Όλοι οι καρκίνοι προκαλούνται και ενεργοποιούνται από έντονες και βίαιες εσωτερικές συγκρούσεις που τις βιώνουμε χωρίς να τις εκφράζουμε. Η φύση της εσωτερικής σύγκρουσης καθορίζει την περιοχή του εγκεφάλου που θα πληγεί και το όργανο στο οποίο θα εντοπισθεί η ασθένεια.

Παρατήρησε λοιπόν ότι οι ασθενείς που είχαν καρκίνο των οστών, για παράδειγμα, είχαν όλοι βιώσει κάποιο σοκ, κάποιο στρες, κάποια έντονη και βίαιη (αιφνίδια) εσωτερική σύγκρουση κατά την οποία αισθάνθηκαν υποτιμημένοι. Επίσης, παρατήρησε ότι σε όλους τους ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον ίδιο καρκίνο, είχε εμφανισθεί ένα σημάδι στην ίδια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου τους.

Ο καρκίνος των οστών αντιστοιχεί στην εσωτερική σύγκρουση της υποτίμησης.

Ο καρκίνος των πνευμόνων στον έντονο φόβο του θανάτου.

Ο καρκίνος του αριστερού στήθους σε μια γυναίκα δεξιόχειρα,στη έντονη εσωτερική σύγκρουση σε σχέση με ένα παιδί (πραγματικό, εικονικό, φανταστικό ή συμβολικό).

Ο καρκίνος του δεξιού στήθους σε μια δεξιόχειρα γυναίκα αντιστοιχεί σε εσωτερική σύγκρουση γενικά με τον σύντροφο (σε μια γυναίκα αριστερόχειρα, οι αντιστοιχίες αντιστρέφονται).

Ο καρκίνος του προστάτη αντιστοιχεί στη σεξουαλική εσωτερική σύγκρουση (πραγματική ή συμβολική) σε σχέση με τα παιδιά ή τους απογόνους (ή την ικανότητα δημιουργίας).Και ούτω καθεξής,για όλους τους καρκίνους.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό σε αυτήν την ανακάλυψη,είναι ότι ο μηχανισμός:«σύγκρουση – εγκέφαλος–όργανο» λειτουργεί και προς τις δύο κατευθύνσεις. Όσο δηλαδή, η εσωτερική σύγκρουση είναι ενεργή, η περιοχή του εγκεφάλου που δραστηριοποιείται δίνει διαταγή στη βιολογική διαδικασία να παραγάγει καρκινικά κύτταρα στο όργανο που διαλέχτηκε για να εκφράσει την ανισορροπία. Έτσι,σύμφωνα με τον Χάμερ, βάσει επαληθεύσεων που έγιναν στο εργαστήριο, αυτό που αποκαλούμε καρκινικό κύτταρο έχει τις ίδιες λειτουργίες με ένα κανονικό κύτταρο, αλλά με πολλαπλάσιες επιδόσεις.

Ένα καρκινικό κύτταρο στομαχιού χωνεύει πολύ πιο γρήγορα και δυνατά από ένα κανονικό κύτταρο.

Ένα καρκινικό κύτταρο παγκρέατος παράγει πολύ περισσότερη ινσουλίνη,ένα καρκινικό κύτταρο του στήθους παράγει πολύ περισσότερο γάλα,ένα καρκινικό κύτταρο πνεύμονα έχει πολύ μεγαλύτερη ικανότητα ανταλλαγής οξυγόνου αίματος,ένα καρκινικό κύτταρο νεφρού φιλτράρει σαφώς περισσότερο,κ.λπ.

Όταν όμως το άτομο λύσει την εσωτερική του σύγκρουση (με οποιονδήποτε τρόπο και αν το κάνει αυτό) και βάλει τέλος στο έντονο στρες του,η ίδια περιοχή του εγκεφάλου αντιστρέφει το πρόγραμμα και δίνει αμέσως διαταγή στη βιολογική διαδικασία,να σταματήσει την παραγωγή καρκινικών κυττάρων,να καταστρέψει τον όγκο που έχει δημιουργηθεί στο όργανο και να επαναφέρει τη σωστή λειτουργία,με αποτέλεσμα ο ασθενής να οδηγείται σύντομα σε θεαματικές αυτο-ιάσεις.

Κατά τη διάρκεια μιας από τις αναρίθμητες δίκες εναντίον του γιατρού Χάμερ στις οποίες ενάγων ήταν ο ιατρικός σύλλογος,ο δικηγόρος του Χάμερ είχε ζητήσει από το δικαστήριο να συγκρίνει το ποσοστό, σε εθνική κλίμακα, όσων επέζησαν από καρκίνο, με το ποσοστό όσων επέζησαν από καρκίνο ανάμεσα στους ασθενείς του πελάτη του (λαμβάνοντας υπόψη ότι μερικοί από αυτούς είχαν απευθυνθεί σ’ αυτόν, μερικές φορές στο τελευταίο τους στάδιο).Αυτή η σύγκριση παρουσίασε:95% επιβίωση για περισσότερα από 5 χρόνια για τον Χάμερ,έναντι 30% μέσο όρο, σε εθνική κλίμακα στη Γερμανία.

Κεφάλι-Συχνά αντί να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο,το νιώθουμε απλώς να πονάει από έναν ισχυρό πονοκέφαλο.Είναι ο τρόπος που το σώμα μας στέλνει μήνυμα ότι έχουμε φορτωθεί με πολλές σκοτούρες ή ότι έχουμε υπερφορτώσει τα κυκλώματα με κάτι που μας ζητάει πολλή ενέργεια και σκέψη,οπότε χρειάζεται να αφήσουμε τα πράγματα να κρυώσουν λίγο πριν πάρουμε αποφάσεις.Αν αισθάνεστε ότι το κεφάλι σας κοντεύει να σπάσει,το μήνυμα του σώματος είναι να πάψετε να συγκεντρώνετε τόσα πολλά μέσα σας.Απαλλαγείτε από την υπερβολική νοητική δραστηριότητα και σταματήστε να επιδιώκετε να καταλάβετε και να εξηγήσετε με το μυαλό τα πάντα.

Κρυολόγημα-Αν κάποια στιγμή θέλατε έντονα να κλάψετε και συγκρατήσατε τα δάκρυά σας,είναι πιθανό μερικές μέρες αργότερα αυτή η εσωτερική κατάσταση να βρήκε διέξοδο σε ένα κρυολόγημα όπου τα μάτια δάκρυζαν και η μύτη έτρεχε σαν βρύση,όπως θα ήθελαν να τρέχουν τα δάκρυα αν είχατε επιτρέψει στη λύπη σας να εκφραστεί.

Λιποθυμία-Είναι ένας είδος φυγής στην εμφάνιση μιας κατάστασης που συνεχίζεται και σας έχει προκαλέσει αίσθημα απογοήτευσης και εξουθένωσης.Αντί να παραδίνεστε στους φόβους σας και να προσπαθείτε να δραπετεύεσετε,αντιμετωπίστε τους και μιλήστε γι’αυτούς ανοιχτά.Μην αποφεύγετε λοιπόν την κατάσταση που σας βασανίζει γιατί θα τη συναντάτε ξανά μπροστά σας μέχρι να την ξεδιαλύνετε.Θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε τι έρχεται να σας διδάξει και όχι να την αγνοήσετε.

Μήτρα-Αν δεν μπορείτε να γεννήσετε λόγω προβλήματος στη μήτρα,το σώμα σας λέει ότι επιθυμείτε πολύ ένα παιδί,αλλά ο φόβος σας είναι μεγαλύτερος από την επιθυμία σας,τόσο που δημιουργήσατε σωματικό εμπόδιο στην αναπαραγωγή.

Μόλυνση-Έχετε επιτρέψει στον εαυτό σας να καταληφθεί από σκέψεις,λόγια και έργα άλλων.Αυτό σας έχει επηρεάσει και μολύνει.Επίσης ο φόβος σας για επίθεση προσελκύει την επιθετικότητα των άλλων.Η ζωή,σάς φέρνει αντιμέτωπους με αυτό που φοβάστε.

Μυϊκή δυσλειτουργία-Αφού οι μύες διευκολύνουν τις κινήσεις,οι μυϊκές δυσλειτουργίες δείχνουν έλλειψη κινήτρων ή της απαιτούμενης δύναμης θέλησης προκειμένου να εκπληρώσετε τις επιθυμίες σας.Το σώμα σας λέει να κινηθείτε μπροστά,να συνδεθείτε με τη δύναμη της θέλησής σας.

Οστά-Αντιπροσωπεύουν την υποστήριξη και το φόβο ανεπαρκούς υποστήριξης από άλλους ή μη παροχής επαρκούς υποστήριξης σε άλλους.Είναι μήνυμα του σώματος να αναγνωρίσουμε την εσωτερική μας δύναμη.

Παιδικές ασθένειες-Αποτελούν σωματικές εκδηλώσεις ψυχολογικής ενόχλησης.Το παιδί βιώνει εσωτερική ταραχή για όσα συμβαίνουν γύρω του και καταπνίγει το θυμό του.Του φαίνεται πολύ δύσκολο να εκφράσει ανοιχτά τα συναισθήματά του,ίσως επειδή οι ενήλικοι γύρω του δεν το επιτρέπουν.

Παράσιτα-Αν το σώμα σας υποφέρει από παράσιτα,ίσως συμβαίνει γιατί σε φυσικό επίπεδο επιτρέψατε στους άλλους να σας καταπνίξουν με τις σκέψεις και τις απαιτήσεις τους.Το σώμα σας λέει ότι κανένας δεν έχει τη δύναμη να σας κατακλύσει,εκτός εάν εσείς επιτρέψατε να συμβεί.

Περίοδος-Διαταραχές της περιόδου αποτελούν ένδειξη ότι δυσκολεύεστε να αποδεχθείτε την θηλυκότητά σας.Επιτρέψτε στον εαυτό σας το δικαίωμα να χρειάζεται τους άνδρες χωρίς να εξαρτάται από αυτούς.

Πυρετός-Είναι αποτέλεσμα καταπιεσμένου θυμού.Μόλις τα ρίγη σταματήσουν ο θυμός απελευθερώνεται και η υπάρχουσα ένταση οδηγείται προς εκτόνωση.Μπορεί επίσης να έχει σχέση με ένα φλέγον πάθος για μια κατάσταση η οποία ίσως νιώθετε ότι δεν έχει την αναμενόμενη έκβαση.

Ρινορραγία-Χωρίς προφανή αίτια δείχνει προσωρινή απώλεια χαράς.Επίσης αντιπροσωπεύει την επιθυμία για κλάμα και χρησιμεύει ως συναισθηματική απελευθέρωση όταν απαγορεύετε στον εαυτό σας να το κάνει.

Ροχαλητό-Αν ροχαλίζετε αυτό συμβαίνει επειδή πιθανόν θα σας άρεσε να ήσαστε περισσότερο θορυβώδεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και συγκρατείστε.Επίσης ίσως αισθάνεστε ότι δεν ακούγεστε αρκετά και έτσι το αναπληρώνετε τη νύχτα.Παραδεχτείτε ότι επιζητείτε την προσοχή και θέλετε να σας ακούσουν.

Σκωληκοειδίτιδα-Η φλεγμονή αποτελεί πάντοτε κατάσταση καταπιεσμένου θυμού. Αναρωτηθείτε αν υπάρχει κάποιο αυταρχικό πρόσωπο στη ζωή σας,που σας εκνευρίζει ή σας αναστατώνει,αλλά δεν τολμάτε να το εκδηλώσετε και έτσι αισθάνεστε παγιδευμένοι.

Σπασμοί-Υπάρχει εκτεταμένη εσωτερική αναταραχή.Είστε παθητικοί με τους γύρω σας και στρέφετε κάθε βίαιη σκέψη προς τα έσω,εναντίον του εαυτού σας.Το σώμα σας λέει ότι δεν μπορεί πλέον να κρατά δεσμευμένη αυτή την εσωτερική βία.

Τραυλισμός-Είναι απόδειξη ότι κάποιος φοβάται να εκφράσει τις επιθυμίες και τις ανάγκες του.Να γνωρίζετε όμως πως είναι δικαίωμα ζωής να έχετε ανάγκες και επιθυμίες,και να είστε ευτυχισμένοι.

Τριχόπτωση Αντιστοιχεί στην απώλεια των φτερών.Σαν να είμαστε για άλλα φτιαγμένοι αλλά υποτασσόμαστε σε μια πιο κοινή μοίρα,που μας προσφέρει ασφάλεια,αλλά έρχεται σε αντίθεση με αυτό που κατά βάθος ήθελε η καρδιά μας και που το φοβηθήκαμε επειδή περιείχε ρίσκο.Στους κύκλους των σαμάνων και των ινδιάνων αφήνουν μακριά τα μαλλιά τους γιατί τα θεωρούν ως μεσολαβητές/κεραίες ανάμεσα στο σώμα και το πνεύμα. Αντιπροσωπεύουν μια κεραία η οποία ενώνει τον άνθρωπο με την κοσμική ενέργεια ή θείον.Εμείς κατανοούμε πως οι τρίχες πάνω στο κεφάλι και το σώμα παρέχουν στρώμα προστασίας στο δέρμα.Τα μαλλιά παρέχουν ένα μανδύα προστασίας για το κεφάλι,αίσθημα ασφάλειας ότι προστατευόμαστε από ψηλά. Η απώλεια μαλλιών σημαίνει ότι δεν αισθάνεστε πλέον προστατευμένοι και δείχνει έλλειψη εμπιστοσύνης στη θεία ενέργεια.Κατανοήστε όμως ότι είστε πλήρως προστατευμένοι από την Πηγή της ζωής.

Φτάρνισμα-Επειδή σκοπός το φταρνίσματος είναι να αποβάλει κάτι, το συχνό ή επαναλαμβανόμενο φτάρνισμα δείχνει μια ανάγκη να απαλλαγείτε από κάτι ή κάποιον που σας εκνευρίζει,εμποδίζει ή προκαλεί ανία.Όταν σας πιάσει φτάρνισμα,σκεφτείτε τι ακριβώς είχατε στο μυαλό σας προηγουμένως και θα διαπιστώσετε ότι επρόκειτο για κάτι ενοχλητικό το οποίο πιθανόν σχολιάζατε.

1.764 thoughts on “Ολιστική Ιατρική – Κατανοώντας τη Γλώσσα της Ασθένειας

 1. Fully Authorised International Baccalaureate World School …

 2. You Are Invited to Design and Build a Dream Room

 3. [url=][/url]. Atorvastatin Calcium Generic Name Gen Verapamil Sr Drug Effexor Sleepy Norepinephrine Generic Valtrex Prescriptions . R Aspirin Myocardial Infarction Manufacturer Of Seroquel Atypical Antipsychotic . Lithium Ion Electric Vehicle Project Does Alli Diet Business Buy Lasix Online Consultation Desitin Allergy Poison Control Cholesterol Low Heart Rate Metoprolol Succ Er 10 Mg
  [url=http://www.ayamedical.co.il/forums/topic/buy-cheap-azithromycin-overnight-order-cheap-online-order-azithromycin]Cheap Online Order Azithromycin[/url] [url=http://aclass.com.sg/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2926897]http://aclass.com.sg/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2926897[/url] [url=http://afekashow.co.il/groups/can-i-buy-fluticasone-salmeterol-best-value-bonus-pills-added-order-fluticasone-salmeterol]Order Fluticasone Salmeterol[/url] [url=http://www.montebalito.com/forums/topic/lopid-order-overnight-lopid-ups-no-prescription]http://www.montebalito.com/forums/topic/lopid-order-overnight-lopid-ups-no-prescription/[/url] [url=https://community.fema.gov/a0bt0000000M8j6]Riconia online[/url] Ingredients Milk Allergy Prevacid And Sore Throat Side Effects Acyclovir Acute Herpes [url=http://www.seventypercent.com/forum/equipment-supplies/domperidone-online-without-prescription-buy-domperidone-fedex/#p28038] [url=http://www.liquidsunrayz.com/index.php/forum/welcome-mat/topic/create]http://www.liquidsunrayz.com/index.php/forum/welcome-mat/topic/create[/url] [url=https://community.fema.gov/a0bt0000000M8iN]Buy Salamol Online Uk Cheap No Prescription[/url] [url=http://www.en.pqfitness.com/topic/where-can-i-buy-arcoxia-overnight-without-prescription-arcoxia-online-pharmacy-canada]Where can I Buy Arcoxia overnight without prescription, Arcoxia Online Pharmacy Canada[/url] [url=http://www.alobrasil.com/es/node/984580]Purchase Precose Canada delivery[/url] Lisinopril Online Collaboration Imodium How Multiple To Take

 4. Fizzle | Honest Video Training for Online Business Builders

 5. Wow! Finally I got a weblog from where I know how to genuinely obtain valuable data concerning my study and knowledge.

 6. With havin so much content do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement? My blog has a lot of exclusive content I’ve either authored myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the internet without my agreement. Do you know any ways to help reduce content from being ripped off? I’d definitely appreciate it.|

 7. Very informative post.Much thanks again. Cool.

 8. Im thankful for the article post.Thanks Again. Really Great.

 9. Say, you got a nice blog.Thanks Again. Want more.

 10. Very good article! We will be linking to this great article on our site. Keep up the great writing.

 11. Whats Happening i am new to this, I stumbled upon this I have found It positively useful and it has aided me out loads. I hope to give a contribution & help other users like its helped me. Good job.

 12. I truly enjoy examining on this internet site, it has got wonderful blog posts. Never fight an inanimate object. by P. J. O aRourke.

 13. You made some decent points there. I looked on the internet for the issue and found most people will approve with your blog.

 14. Thank you for your blog post.Thanks Again. Really Great.

 15. Thanks for sharing, this is a fantastic blog post.Much thanks again. Want more.

 16. I truly appreciate this post. I ave been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thank you again..

 17. Wow! Thank you! I continually needed to write on my blog something like that. Can I include a fragment of your post to my site?

 18. Wow! Thank you! I continually needed to write on my site something like that. Can I include a portion of your post to my website?

 19. Well written articles like yours renews my faith in today as writers. You ave written information I can finally agree on and use. Thank you for sharing.

 20. This article will assist the internet visitors for building up new

 21. Keep up the good work, I read few content on this site and I think that your web blog is very interesting and has bands of great info.

 22. Thanks for the blog post.Really looking forward to read more. Much obliged.

 23. Thanks for sharing, this is a fantastic blog article.Much thanks again. Will read on

 24. It is difficult to uncover knowledgeable individuals inside this topic, however you be understood as guess what occurs you are discussing! Thanks

 25. Major thankies for the blog article.Thanks Again.

 26. wow, superb blog post.Really pumped up about read more. Really want more.

 27. This is really interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your excellent post. Also, I ave shared your site in my social networks!

 28. very good post, i definitely love this web site, keep on it

 29. I think this is a real great blog post.Thanks Again. Keep writing.

 30. That as in fact a good movie stated in this post about how to write a piece of writing, therefore i got clear idea from here.

 31. You need to participate in a contest for among the best blogs on the web. I all recommend this web site!

 32. practical. Keep on posting! my web blog Sky Tv Package Deals Uk

 33. You might have an incredibly good layout for your blog i want it to make use of on my website also

 34. Well I definitely enjoyed studying it. This tip procured by you is very effective for accurate planning.

 35. This particular blog is really cool additionally informative. I have discovered helluva useful things out of this amazing blog. I ad love to go back again and again. Thanks a bunch!

 36. on quite a few of your posts. Several of them are rife with

 37. Really enjoyed this post.Really looking forward to read more. Cool.

 38. You created some decent points there. I looked on the net for that challenge and discovered most of the people will go coupled with with all of your internet site.

 39. What information technologies could we use to make it easier to keep track of when new blog posts were made a?

 40. This is really interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I ave shared your site in my social networks!

 41. Very good post.Really thank you! Really Cool.

 42. I was recommended this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my trouble. You are wonderful! Thanks!

 43. It is actually difficult to acquire knowledgeable folks using this subject, but the truth is could be observed as did you know what you are referring to! Thanks

 44. views are fastidious in favor of new visitors.

 45. wow, awesome blog.Really looking forward to read more. Keep writing.

 46. Wow, great post.Thanks Again. Really Great.

 47. You are my breathing in, I own few web logs and occasionally run out from brand . Analyzing humor is like dissecting a frog. Few people are interested and the frog dies of it. by E. B. White.

 48. Major thanks for the blog post.Thanks Again. Awesome.

 49. Im no professional, but I think you just made the best point. You obviously comprehend what youre talking about, and I can definitely get behind that. Thanks for staying so upfront and so truthful.

 50. Yay google is my king aided me to find this outstanding website !.

 51. Is this a paid theme or did you modify it yourself?

 52. Really enjoyed this post, is there any way I can get an alert email when you make a new post?

 53. Well I sincerely liked reading it. This article offered by you is very useful for accurate planning.

 54. I really liked your post.Really looking forward to read more. Cool.

 55. Looking forward to reading more. Great blog post.Much thanks again. Much obliged.

 56. of the Broncos, of course, or to plan how to avoid injuries.

 57. Websites you should visit Every once in a while we choose blogs that we read. Listed below are the latest sites that we choose

 58. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing this write-up and also the rest of the website is very good.

 59. Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your website is magnificent, let alone the content!. Thanks For Your article about sex.

 60. Wow, marvelous blog layout! How long have you ever been blogging for? you made running a blog look easy. The total glance of your web site is fantastic, let alone the content!

 61. It’а†s really a nice and useful piece of info. I am happy that you just shared this helpful info with us. Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

 62. That is a very good tip especially to those fresh to the blogosphere. Brief but very precise information Thanks for sharing this one. A must read post!

 63. Thanks a lot for the post.Much thanks again. Awesome.

 64. I truly appreciate this blog article.Thanks Again.

 65. Pretty! This has been an extremely wonderful post. Many thanks for providing this info.

 66. Thanks-a-mundo for the blog post.Really looking forward to read more. Great.

 67. Thanks for sharing, this is a fantastic article post.Really thank you!

 68. With havin so much written content do you ever run into

 69. Im no expert, but I think you just made an excellent point. You clearly know what youre talking about, and I can really get behind that. Thanks for being so upfront and so honest.

 70. These are in fact great ideas in regarding blogging.

 71. Very interesting details you have noted, thanks for posting.

 72. I truly appreciate this blog post. Great.

 73. Say, you got a nice article post.Much thanks again. Fantastic.

 74. Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is excellent, let alone the content!

 75. Me and my Me and my good friend were arguing about an issue similar to that! Nowadays I know that I was perfect. lol! Thanks for the information you post.

 76. Wow, great article.Really looking forward to read more. Great.

 77. look forward to seeking more of your great post. Also, I ave shared your site in my social networks!

 78. Perfect piece of function you have done, this internet site is actually cool with excellent details.

 79. Fleen: The Awkward Christmas Dinner Of Our Obligation …

 80. You made some clear points there. I looked on the internet for the issue and found most guys will approve with your website.

 81. It as nearly impossible to find knowledgeable people in this particular topic, however, you sound like you know what you are talking about! Thanks

 82. Really appreciate you sharing this post.Really thank you! Keep writing.

 83. this web site and be up to date everyday.

 84. shopping so appаА аЂа•аА аЂаling. There are mаА аЂаny things which eveаА аБТ–y Internet shopper

 85. That is a great tip particularly to those fresh to the blogosphere. Simple but very precise info Appreciate your sharing this one. A must read article!

 86. pretty useful material, overall I feel this is worth a bookmark, thanks

 87. Until then the michael kors outlet should take a serious interest.

 88. Well I truly enjoyed studying it. This information offered by you is very practical for proper planning.

 89. Thanks for great article. I read it with big pleasure. I look forward to the next article.

 90. pretty useful material, overall I consider this is well worth a bookmark, thanks

 91. Im obliged for the blog post.Really looking forward to read more. Really Cool.

 92. I will not speak about your competence, the post simply disgusting

 93. Very good post.Thanks Again. Much obliged.

 94. Wow! Thank you! I always wanted to write on my website something like that. Can I take a portion of your post to my site?

 95. There is perceptibly a bunch to know about this. I suppose you made certain nice points in features also.

 96. to discover his goal then the achievements will be

 97. very couple of internet sites that occur to become detailed below, from our point of view are undoubtedly properly worth checking out

 98. S design houses In third place is michael kors canada, rising two spots in the ranks from Tuesday,

 99. Wow, fantastic blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is wonderful, let alone the content!

 100. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I ave joined your feed and look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I have shared your web site in my social networks!

 101. Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your site is magnificent, let alone the content!

 102. wonderful. ? actually like whаА аЂаt you hаА аЂаve acquired here, certainly like what you arаА аЂа• stating and

 103. I think this is a real great blog.Much thanks again. Want more.

 104. Very good article post.Thanks Again. Cool.

 105. Yay google is my king aided me to find this outstanding website !.

 106. You made a number of nice points there. I did a search on the matter and found a good number of folks will consent with your blog.

 107. Trust me these things come in handy when you need them. Tom Zegan

 108. Thanks for the article post.Really thank you! Fantastic.

 109. You, my pal, ROCK! I found just the information I already searched all over the place and simply couldn at locate it. What a great web-site.

 110. If you are interested to learn Web optimization techniques then you have to read this article, I am sure you will obtain much more from this article on the topic of Web optimization.

 111. Really informative blog.Thanks Again. Great.

 112. Really informative blog.Thanks Again. Keep writing.

 113. Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever.

 114. Really appreciate you sharing this article.Thanks Again.

 115. themselves, particularly thinking about the fact that you simply could possibly have performed it if you ever decided. The pointers at the same time served to supply an incredible method to

 116. It is really a great and useful piece of info. I am glad that you shared this helpful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

 117. Really appreciate you sharing this blog article. Will read on

 118. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your fantastic post. Also, I ave shared your web site in my social networks!

 119. Very good blog post. I definitely love this website. Stick with it!

 120. Real wonderful information can be found on weblog.

 121. You need to participate in a contest for the most effective blogs on the web. I will advocate this website!

 122. Wonderful, what a webpage it is! This website gives useful information to us, keep it up.

 123. Muchos Gracias for your article.Thanks Again. Much obliged.

 124. It as really very complicated in this busy life to listen news on TV, thus I just use internet for that purpose, and take the latest news.

 125. Muchos Gracias for your blog article.Really looking forward to read more. Awesome.

 126. This is one awesome article.Much thanks again. Will read on

 127. I think this is a real great blog post.Really thank you! Want more.

 128. Thank you, I ave been seeking for details about this subject for ages and yours is the best I ave found so far.

 129. Wonderful read! I ave saved your site and I am including your RSS feeds

 130. pretty beneficial stuff, overall I imagine this is worthy of a bookmark, thanks

 131. Thank you for your post.Really thank you! Cool.

 132. It as wonderful that you are getting thoughts from this paragraph as well as from our discussion made here.

 133. This can be a set of phrases, not an essay. you will be incompetent

 134. You ave made some good points there. I checked on the internet for more information about the issue and found most people will go along with your views on this site.

 135. you writing this post plus the rest of the website is also

 136. your weblog. Is that this a paid subject matter or did

 137. too substantially vitamin-a may also lead to osteoporosis but aging could be the quantity cause of it`

 138. IaаАа’б‚Т€ТšаЂаŒаАа’б‚Т€ТžаБТžll create a hyperlink towards the internet page about my private weblog.

 139. It as really a cool and useful piece of info. I am glad that you shared this useful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

 140. Looking forward to reading more. Great blog post.Really looking forward to read more. Much obliged.

 141. This text is worth everyone as attention. Where can I find out more?|

 142. same unwanted rehashed material. Excellent read!

 143. I simply could not leave your website before suggesting that I extremely enjoyed the standard info an individual supply to your guests? Is going to be again ceaselessly in order to inspect new posts.

 144. the fans was something else. Minds can and do

 145. I truly appreciate this post. I ave been looking everywhere for this! Thank God I found it on Bing. You have made my day! Thank you again..

 146. I?d should verify with you here. Which is not something I often do! I take pleasure in reading a publish that may make individuals think. Also, thanks for allowing me to comment!

 147. Say, you got a nice post.Much thanks again. Much obliged.

 148. Thankyou for this howling post, I am glad I observed this internet site on yahoo.

 149. Now i am very happy that I found this in my hunt for something relating to this.

 150. Some genuinely interesting info , well written and generally user genial.

 151. Well I definitely enjoyed studying it. This subject offered by you is very constructive for good planning.

 152. Some genuinely superb info , Gladiolus I observed this.

 153. Very interesting information!Perfect just what I was searching for! Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it. by John Davidson Rockefeller, Sr..

 154. It as not that I want to copy your web page, but I really like the pattern. Could you let me know which theme are you using? Or was it custom made?

 155. Very good blog article.Really thank you! Much obliged.

 156. I visit every day a few sites and information sites to read articles or reviews, however this webpage provides feature based writing.

 157. Sorry for the huge review, but I am really loving the new Zune, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help you decide if it as the right choice for you.

 158. Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this article plus the rest of the website is also very good.

 159. Thanks-a-mundo for the post.Thanks Again. Cool.

 160. I think this is a real great blog.Really thank you! Keep writing.

 161. I truly apprwciatwd your own podt articlw.

 162. What are some good sites and blogs for affordable fashion for adults?

 163. Really enjoyed this article post.Thanks Again. Really Cool.

 164. Its hard to find good help I am regularly saying that its hard to get quality help, but here is

 165. Nice post. I learn something new and challenging on sites I stumbleupon on a daily basis. It as always interesting to read articles from other writers and use something from their sites.

 166. Thank you for your post.Really looking forward to read more. Will read on

 167. If conceivable, as you clear knowledge, would you mind updating your blog with more information? It is damned helpful in return me.

 168. Thanks so much for the blog.Much thanks again. Really Cool.

 169. Major thanks for the blog.Really thank you!

 170. Informative article, exactly what I wanted to find.

 171. Pretty! This has been an incredibly wonderful post. Thanks for supplying these details.

 172. Very informative post.Really looking forward to read more. Really Great.

 173. wow, awesome blog post.Really thank you! Awesome.

 174. order viagra and cialis online viagra men

 175. Looking around While I was surfing yesterday I saw a excellent post about

 176. Thank you ever so for you post.Really looking forward to read more. Much obliged.

 177. There is visibly a lot to know about this. I feel you made various good points in features also.

 178. I really liked your article post.Really looking forward to read more.

 179. Really appreciate you sharing this blog post.Really thank you! Cool.

 180. Your blog is amazing dude. i love to visit it everyday. very nice layout and content

 181. Thanks so much for the post.Much thanks again. Much obliged.

 182. value your work. If you are even remotely interested, feel free to send me an e-mail.

 183. Regards for helping out, wonderful info. If you would convince a man that he does wrong, do right. Men will believe what they see. by Henry David Thoreau.

 184. Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your site is great, as well as the content!

 185. Thanks, Your post Comfortably, the article

 186. It as hard to come by knowledgeable people on this topic, however, you seem like you know what you are talking about! Thanks

 187. Perfectly written subject matter, regards for information. Life is God as novel. Allow write it. by Isaac Bashevis Singer.

 188. Im grateful for the article post.Really looking forward to read more. Will read on

 189. Whenever vacationing blogs, i commonly discover a great substance like yours

 190. Looking forward to reading more. Great article.Thanks Again. Will read on

 191. This is one awesome blog post.Thanks Again. Great.

 192. I think you have mentioned some very interesting points , regards for the post.

 193. Just Browsing While I was browsing yesterday I saw a great post about

 194. Thanks for all your efforts that you have put in this. Very interesting info. A good man can be stupid and still be good. But a bad man must have brains. by Maxim Gorky.

 195. I was able to find good advice from your articles.

 196. nowadays we would normally use eco-friendly stuffs like, eco friendly foods, shoes and bags~

 197. Now i am very happy that I found this in my search for something regarding this.

 198. Thanks a lot for the blog.Really looking forward to read more. Great.

 199. Muchos Gracias for your blog.Thanks Again.

 200. This is one awesome article.Thanks Again. Cool.

 201. Im obliged for the blog article.Thanks Again. Want more.

 202. My brother suggested I might like this website. He was entirely right. This post actually made my day. You cann at imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!

 203. It as enormous that you are getting ideas from this piece of writing as well as from our argument made at this place.

 204. Right now it appears like Movable Type is the top blogging platform out there right now. (from what I ave read) Is that what you are using on your blog?

 205. very handful of internet sites that take place to become in depth beneath, from our point of view are undoubtedly well worth checking out

 206. Really appreciate you sharing this article.Much thanks again. Keep writing.

 207. Thanks for the blog.Much thanks again. Will read on

 208. you customize it your self? Either way stay up the nice quality writing, it as uncommon to see a great blog like this

 209. I will right away seize your rss feed as I can at to find your e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you have any? Kindly let me know so that I could subscribe. Thanks.

 210. Really informative blog article.Thanks Again. Fantastic.

 211. That is a great tip particularly to those fresh to the blogosphere. Short but very precise information Thank you for sharing this one. A must read article!

 212. Integer vehicula pulvinar risus, quis sollicitudin nisl gravida ut

 213. Wow, awesome weblog structure! How long have you been blogging for? you make running a blog look easy. The full look of your web site is fantastic, as well as the content!

 214. ones than actual running ones for many people. Some motivational

 215. I truly appreciate this blog.Really thank you! Awesome.

 216. None of us inside of the organisation ever doubted the participating in power, Maiden reported.

 217. You have observed very interesting details ! ps nice web site. I understand a fury in your words, But not the words. by William Shakespeare.

 218. you might have an important blog here! would you like to make some invite posts on my blog?

 219. Terrific paintings! That is the type of info that should be shared across the internet. Shame on Google for now not positioning this post upper! Come on over and visit my web site. Thanks =)

 220. Muchos Gracias for your post.Really looking forward to read more. Fantastic.

 221. Really appreciate you sharing this article.Much thanks again. Much obliged.

 222. It as difficult to find experienced people for this topic, however, you sound like you know what you are talking about! Thanks

 223. woh I love your content, saved to favorites!.

 224. It as hard to find educated people in this particular subject, but you sound like you know what you are talking about! Thanks

 225. Yeah bookmaking this wasn at a high risk decision great post!.

 226. Looking forward to reading more. Great blog article.Really thank you! Will read on

 227. Very neat blog article.Much thanks again. Great.

 228. Thanks again for the article.Really looking forward to read more.

 229. Muchos Gracias for your blog.Really thank you! Cool.

 230. Wohh just what I was looking for, thankyou for placing up.

 231. that you simply made a few days ago? Any certain?

 232. It as hard to find experienced people for this subject, but you sound like you know what you are talking about! Thanks

 233. This Is The Technique That as Actually Enabling bag-professionals To Advance

 234. Spot on with this write-up, I honestly believe that this website needs far more attention. I all probably be returning to read more, thanks for the advice!

 235. PleasаА аЂа• let mаА аЂа• know аАаб‚Т€Т“f thаАаб‚Т€Т“s ok ?ith аАааБТ“ou.

 236. Ita??a?аАа’аАТ‚аЂ s really a nice and useful piece of information. Ia??a?аАа’аАТ‚аЂ m satisfied that you shared this helpful info with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

 237. This is one awesome article post. Will read on

 238. I really liked your article post.Thanks Again. Awesome.

 239. Wow! This can be one particular of the most useful blogs We ave ever arrive across on this subject. Actually Magnificent. I am also a specialist in this topic so I can understand your hard work.

 240. Thanks for sharing, this is a fantastic post.Thanks Again. Awesome.

 241. Wonderful goods from you, man. I ave have in mind your stuff prior to and you are just too

 242. Wow, what a video it is! Really nice feature video, the lesson given in this video is truly informative.

 243. I think this is a real great blog article.Really looking forward to read more. Fantastic.

 244. your web site is excellent, let alone the content material!

 245. Muchos Gracias for your post.Thanks Again. Really Cool.

 246. Perfectly written content, Really enjoyed reading through.

 247. It as not that I want to duplicate your website, but I really like the design. Could you tell me which design are you using? Or was it especially designed?

 248. Your home is valueble for me. Thanks!aаАа’б‚Т€ТšаЂаŒаАТ’аЂа†

 249. very nice submit, i actually love this web site, carry on it

 250. I was seeking this particular info for a long time. Thank you and good

 251. Looking around While I was surfing yesterday I noticed a great article about

 252. Really appreciate you sharing this article post.Much thanks again. Will read on

 253. website and I ad like to find something more safe.

 254. Thanks-a-mundo for the article.Thanks Again.

 255. Say, you got a nice post.Really thank you!

 256. It as not that I want to duplicate your web site, but I really like the design. Could you tell me which style are you using? Or was it custom made?

 257. Some genuinely fantastic blog posts on this website , thanks for contribution.

 258. FBS College Football – Home | NCAA.com

 259. Remarkable! Its actually remarkable article, I have got much clear idea regarding

 260. It’а†s really a cool and helpful piece of info. I am glad that you simply shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

 261. Major thanks for the post.Really thank you! Want more.

 262. I really liked your blog.Really looking forward to read more. Cool.

 263. Some truly prime blog posts on this web site , saved to favorites.

 264. You need to You need to indulge in a contest for just one of the best blogs online. I am going to recommend this web site!

 265. You made some decent factors there. I seemed on the web for the issue and located most people will go along with with your website.

 266. Normally I do not learn article on blogs, but I would like to say that this write-up very compelled me to try and do so! Your writing style has been surprised me. Thanks, quite nice article.

 267. Thanks you\аЂ аЂа›Buy Generic Viagra\аЂ аЂа›.

 268. Im thankful for the article post.Thanks Again. Really Cool.

 269. Hello. And Bye. Buggy g893r3978wu0ed927w3trf38wr973 iphone

 270. IASIS.P.S. | TRADE | Holistic Medicine – Understanding the Language of Disease – Very interesting

 271. This can be a list of phrases, not an essay. you are incompetent

 272. If you are even remotely interested, feel free to send me an e-mail.

 273. The style and design look great though! Hope you get the issue fixed soon.

 274. Im obliged for the article.Much thanks again. Keep writing.

 275. Really enjoyed this blog article.Really thank you! Really Cool.

 276. No one can reject from the quality of this video posted at this web site, nice job, keep it all the time.

 277. Normally I do not read article on blogs, but I would like to say that this write-up very compelled me to check out and do it! Your writing style has been surprised me. Thanks, very nice article.

 278. Nice blog here! Also your web site loads up fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my website loaded up as fast as yours lol

 279. It as really a nice and useful piece of info. I am glad that you shared this helpful info with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

 280. My brother recommended I might like this blog. He was entirely right. This post actually made my day. You can not imagine just how much time I had spent for this info! Thanks!

 281. Very fantastic information can be found on web blog.

 282. Major thanks for the article post.Really looking forward to read more. Great.

 283. Thanks for sharing, this is a fantastic post.Really looking forward to read more. Awesome.

 284. Wonderful work! That is the type of info that are supposed to be shared across the web. Disgrace on Google for not positioning this submit higher! Come on over and consult with my site. Thanks =)

 285. to check it out. I am definitely loving the

 286. Muchos Gracias for your blog article.Much thanks again. Want more.

 287. It as onerous to search out knowledgeable folks on this subject, however you sound like you realize what you are talking about! Thanks

 288. Way cool! Some very valid points! I appreciate you penning this write-up and also the rest of the site is very good.

 289. You ave made some really good points there. I checked on the internet to find out more about the issue and found most individuals will go along with your views on this website.

 290. What as up to every single one, it as really a nice for me to visit this web page, it consists of helpful Information.

 291. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I ave joined your feed and look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I ave shared your site in my social networks!

 292. Some genuinely nice stuff on this web site, I like it.

 293. It’а†s actually a nice and useful piece of info. I am happy that you shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

 294. This is the right webpage for anyone who really wants to find out about

 295. matter to be really one thing that I think I might never understand.

 296. Very good info. Lucky me I ran across your website by chance (stumbleupon). I have book marked it for later!

 297. Pretty! This has been an incredibly wonderful post. Many thanks

 298. There as a bundle to know about this. You made good points also.

 299. Really enjoyed this post.Thanks Again. Awesome.

 300. Wow, amazing blog structure! How lengthy have you ever been blogging for? you make blogging look easy. The whole look of your web site is excellent, as well as the content!

 301. You made some good points there. I did a search on the issue and found most individuals will approve with your blog.

 302. Normally I do not read post on blogs, but I wish to say that this write-up very forced me to try and do it! Your writing style has been surprised me. Thanks, very nice article.

 303. You made some clear points there. I did a search on the issue and found most persons will approve with your blog.

 304. I want gathering useful information, this post has got me even more info!

 305. wonderful post, very informative. I wonder why the other specialists of this sector don at notice this. You must continue your writing. I am confident, you ave a great readers a base already!

 306. This is a topic which is near to my heart Best wishes! Where are your contact details though?

 307. I think this is a real great post.Much thanks again. Want more.

 308. Major thanks for the blog article.Much thanks again. Will read on

 309. Thanks for the blog article. Much obliged.

 310. Looking around I like to surf around the internet, often I will just go to Digg and follow thru

 311. Wow, awesome blog layout! How lengthy have you been blogging for? you make blogging glance easy. The full glance of your web site is magnificent, let alone the content!

 312. Keep up the superb work , I read few content on this website and I conceive that your web site is real interesting and contains lots of good info.

 313. You made some decent factors there. I looked on the internet for the difficulty and located most people will go together with along with your website.

 314. Well I definitely liked studying it. This information provided by you is very useful for good planning.

 315. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I ave joined your rss feed and look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I have shared your website in my social networks!

 316. written article. I all make sure to bookmark it and come back to read more of

 317. Wow, great article post.Thanks Again. Awesome.

 318. Terrific work! This is the type of information that should be shared around the web. Shame on the search engines for not positioning this post higher! Come on over and visit my website. Thanks =)

 319. Looking forward to reading more. Great article post. Really Cool.

 320. What as up, its good post regarding media print, we all understand media is a

 321. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on

 322. Thanks for sharing, this is a fantastic post.Much thanks again. Much obliged.

 323. This web site certainly has all the info I needed about this subject and didn at know who to ask.

 324. Wow! Thank you! I always wanted to write on my blog something like that. Can I implement a part of your post to my blog?

 325. the time to read or take a look at the content material or websites we ave linked to below the

 326. This really solved my problem, thank you!

 327. Im obliged for the blog post.Thanks Again. Really Great.

 328. Im thankful for the article post. Much obliged.

 329. Wow! Thank you! I continuously needed to write on my website something like that. Can I take a fragment of your post to my blog?

 330. Link exchange is nothing else except it is simply placing the other person as blog link on your page at suitable place and other person will also do similar for you.|

 331. I really liked your article.Thanks Again. Fantastic.

 332. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. After all I will be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

 333. I really liked your blog.Much thanks again.

 334. Preserve аАа’аАТ‚аЂТ˜em coming you all do such a wonderful position at these Concepts cannot tell you how considerably I, for one particular appreciate all you do!

 335. I really liked your blog article.Really looking forward to read more. Fantastic.

 336. Very neat blog post.Much thanks again. Really Great.

 337. You made some nice points there. I did a search on the subject and found most persons will approve with your blog.

 338. It as difficult to find well-informed people for this topic, but you sound like you know what you are talking about! Thanks

 339. What as up, just wanted to tell you, I enjoyed this blog post. It was helpful. Keep on posting!

 340. Whats up. Very nice site!! Man.. Excellent.. Amazing.. I all bookmark your blog and take the feeds alsoI am glad to find a lot of useful information right here in the article. Thanks for sharing..

 341. Wow! This could be one particular of the most beneficial blogs We ave ever arrive across on this subject. Actually Great. I am also a specialist in this topic so I can understand your effort.

 342. This very blog is really cool as well as amusing. I have discovered a bunch of helpful things out of it. I ad love to visit it every once in a while. Thanks a lot!

 343. the excellent information you have here on this post. I am returning to your web site for more soon.

 344. This is a very good weblog. Keep up all the function. I too love to weblog. This really is wonderful every person sharing opinions

 345. Im thankful for the article.Thanks Again.

 346. There is perceptibly a bundle to identify about this. I feel you made certain nice points in features also.

 347. These types %anchor% are so trend setting together with amazing, really beneficial.

 348. This is my first time pay a visit at here and i am truly pleassant to read all at alone place.

 349. I?аАТ’аЂа†ll right away grasp your rss as I can at find your email subscription link or e-newsletter service. Do you have any? Kindly let me know so that I may subscribe. Thanks.

 350. wohh precisely what I was searching for, thanks for putting up.

 351. pretty beneficial stuff, overall I feel this is really worth a bookmark, thanks

 352. Wow, great article post.Really thank you! Will read on

 353. Thank you ever so for you post.Much thanks again. Really Great.

 354. Say, you got a nice article post.Thanks Again. Great.

 355. I truly appreciate this post. I have been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Google. You have made my day! Thanks again

 356. Its like you read my thoughts! You seem to kno? so

 357. Thank you ever so for you article post.Really looking forward to read more. Keep writing.

 358. Very good article. I definitely love this website. Stick with it!

 359. Your style is really unique compared to other people I ave read stuff from. I appreciate you for posting when you have the opportunity, Guess I will just bookmark this site.

 360. Thank you for your blog article.Thanks Again. Keep writing.

 361. Someone supposed I simply had to ensure outdated this blog, and instantly I think about it right why! I am definitely bookmarking this web site!

 362. This is really interesting, You are a very skilled blogger. I ave joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I ave shared your web site in my social networks!

 363. Really informative article post.Really thank you! Cool.

 364. You can certainly see your expertise in the paintings you write. The sector hopes for more passionate writers like you who are not afraid to mention how they believe. At all times follow your heart.

 365. Wow, amazing weblog format! How lengthy have you ever been blogging for? you make blogging glance easy. The total look of your web site is great, let alone the content!

 366. Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this post and also the rest of the site is also really good.

 367. you ave got an incredible blog here! would you like to make some invite posts on my blog?

 368. Of course, what a splendid website and instructive posts, I definitely will bookmark your website.Have an awsome day!

 369. I really liked your blog article.Thanks Again. Fantastic.

 370. I value the post.Thanks Again. Really Cool.

 371. Real clear internet site, thanks for this post.

 372. There is apparently a bunch to realize about this. I believe you made certain nice points in features also.

 373. Spot on with this write-up, I really feel this website needs a lot more attention. I all probably be back again to see more, thanks for the information!

 374. Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your web site is fantastic, let alone the content!

 375. The Red Car; wow! It really is been a protracted time given that I ave thought of that one particular. Read through it in Jr. Significant, and it inspired me way too!

 376. I’а†ve read several good stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you put to create this kind of magnificent informative web site.

 377. Recently, Washington State Police arrested cheap jersey quarterback Josh Portis on suspicion of driving

 378. I truly appreciate this post.Really thank you! Cool.

 379. Looking around While I was surfing yesterday I noticed a great article concerning

 380. Sent the first post, but it wasn`t published. I am writing the second. It as me, the African tourist.

 381. Thank you for your blog post.Thanks Again. Really Great.

 382. There is clearly a bundle to know about this. I consider you made certain good points in features also.

 383. You can definitely see your enthusiasm in the work you write. The world hopes for more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. Always follow your heart.

 384. Very good blog post.Really thank you! Much obliged.

 385. It as not that I want to duplicate your web site, but I really like the design. Could you tell me which style are you using? Or was it especially designed?

 386. I think other web site proprietors should take this website as an model, very clean and great user friendly style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!

 387. Wow, superb weblog structure! How long have you been blogging for? you make blogging glance easy. The total look of your web site is excellent, neatly as the content material!

 388. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote

 389. Keep up the superb piece of work, I read few articles on this internet site and I think that your site is real interesting and holds circles of excellent information.

 390. Very good blog post. I certainly appreciate this website. Keep writing!

 391. I truly appreciate this blog post.Much thanks again.

 392. Im obliged for the blog post.Thanks Again. Fantastic.

 393. Review my homepage; burn fat while sleeping

 394. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing this post plus the rest of the site is extremely good.

 395. I was recommended this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty. You are wonderful! Thanks!

 396. Thank you ever so for you blog article. Great.

 397. This blog is without a doubt interesting as well as diverting. I have found a lot of helpful things out of this source. I ad love to come back again soon. Thanks!

 398. Would you be serious about exchanging hyperlinks?

 399. I think this is a real great blog post.Thanks Again. Cool.

 400. There is perceptibly a bunch to know about this. I believe you made some good points in features also.

 401. This is a topic which is close to my heart Thank you! Exactly where are your contact details though?

 402. Simply wanna admit that this is invaluable , Thanks for taking your time to write this.

 403. simply extremely great. I actually like what you have received right here,

 404. Very nice article, totally what I was looking for.

 405. Really enjoyed this article post.Really looking forward to read more. Will read on

 406. Well I sincerely enjoyed reading it. This tip procured by you is very constructive for correct planning.

 407. Thanks for the blog.Really looking forward to read more. Fantastic.

 408. Your style is really unique in comparison to other folks I have read stuff from. Many thanks for posting when you have the opportunity, Guess I all just book mark this site.

 409. Pretty! This has been an extremely wonderful article. Many thanks for supplying these details.

 410. Im obliged for the blog article.Much thanks again. Will read on

 411. What as up, just wanted to mention, I loved this article. It was practical. Keep on posting!

 412. Usually I don at read post on blogs, however I wish to say that this write-up very pressured me to check out and do it! Your writing style has been amazed me. Thank you, very great post.

 413. Woman of Alien Great do the job you ave carried out, this website is de facto interesting with amazing information. Time is God as method of preserving everything from occurring at once.

 414. It as not that I want to copy your web page, but I really like the design and style. Could you let me know which style are you using? Or was it custom made?

 415. You made some good points there. I looked on the internet for the subject and found most guys will approve with your website.

 416. Wow that was odd. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn at show up. Grrrr well I am not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say great blog!

 417. together considerably far more and a lot more typical and it may very well be primarily an extension of on the internet courting

 418. The strategies mentioned in this article regarding to increase traffic at you own webpage are really pleasant, thanks for such fastidious paragraph.

 419. Really enjoyed this article post. Awesome.

 420. This is a good tip especially to those fresh to the blogosphere. Simple but very precise info Thanks for sharing this one. A must read article!

 421. Very nice article. I definitely love this site. Continue the good work!

 422. I visited various blogs but the audio quality for

 423. This web site truly has all of the info I wanted about this subject and didn at know who to ask.

 424. Thanks again for the article post.Really looking forward to read more. Great.

 425. You made some clear points there. I looked on the internet for the topic and found most guys will consent with your site.

 426. Nice post. Thanks for sharing this exciting post with us. I enjoy at the time of reading this article. You have done a great job by sharing this post with us. Keep it up.

 427. PRADA OUTLET ONLINE ??????30????????????????5??????????????? | ????????

 428. Magnificent web site. A lot of helpful information here. I am sending it to several pals ans also sharing in delicious. And obviously, thanks for your sweat!

 429. inkishinov kossatzki akiva witches overkill rambert valcke tickets marzi

 430. Really appreciate you sharing this article. Awesome.

 431. It is truly a great and useful piece of information. I am satisfied that you just shared this useful info with us. Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

 432. So happy to get discovered this post.. Excellent ideas you possess here.. I value you blogging your perspective.. I value you conveying your perspective..

 433. we like to honor lots of other net websites around the web, even if they aren

 434. Whoa! This blog looks just like my old one! It as on a totally different subject but it has pretty much the same layout and design. Wonderful choice of colors!

 435. That is a good tip particularly to those new to the blogosphere. Simple but very accurate info Thank you for sharing this one. A must read article!

 436. Wow, this article is good, my sister is analyzing such things, so I am going to inform her.

 437. That was clever. I all be stopping back.

 438. mulberry purse Do you have any video of that? I ad like to find out more details.

 439. You ave made some decent points there. I checked on the web for more information about the issue and found most people will go along with your views on this site.

 440. You should take part in a contest for one of the best blogs online. I will recommend this website!

 441. Perfectly composed articles , thankyou for selective information.

 442. louis vuitton handbags louis vuitton handbags

 443. Pretty! This was an extremely wonderful post. Thank you for supplying these details.

 444. Muchos Gracias for your blog post. Really Cool.

 445. I truly appreciate this article. Great.

 446. What as Happening i am new to this, I stumbled upon this I have found It absolutely helpful and it has aided me out loads. I hope to contribute & assist other users like its aided me. Great job.

 447. Major thanks for the blog.Really thank you! Fantastic.

 448. Some genuinely excellent information , Gladiolus I observed this.

 449. Wonderful work! This is the type of information that should be shared across the internet. Shame on Google for not positioning this post upper! Come on over and consult with my site. Thanks =)|

 450. Rattling superb info can be found on web site. Preach not to others what they should eat, but eat as becomes you, and be silent. by Epictetus.

 451. you could have a fantastic weblog right here! would you prefer to make some invite posts on my weblog?

 452. Some genuinely select blog posts on this internet site , saved to fav.

 453. You made some decent points there. I looked on the internet for the issue and found most individuals will approve with your site.

 454. very good post, i certainly love this web site, carry on it

 455. Nice blog here! Also your site loads up fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my website loaded up as fast as yours lol

 456. you are really a good webmaster. The site loading speed is incredible. It seems that you are doing any unique trick. Moreover, The contents are masterpiece. you ave done a wonderful job on this topic!

 457. This particular blog is obviously awesome and factual. I have picked up a lot of useful advices out of this source. I ad love to visit it over and over again. Thanks a lot!

 458. Say, you got a nice blog article.Much thanks again. Cool.

 459. Wow, great article post.Thanks Again. Much obliged.

 460. Thank you for all of the effort on this blog

 461. Pretty! This was a really wonderful article. Thank you for supplying this info.

 462. Thank you for sharing your thoughts. I really appreciate your efforts and I am waiting for your further write ups thank you once again.

 463. Thanks a lot for sharing this with all people you actually recognize what you are talking about! Bookmarked. Please also consult with my site =). We could have a link exchange contract among us!

 464. Really appreciate you sharing this blog.Really looking forward to read more.

 465. Remember to also ask if you can have access to the website firewood information.

 466. This is really interesting, You are a very skilled blogger. I ave joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I ave shared your web site in my social networks!

 467. Thanks for sharing, this is a fantastic blog post.Much thanks again. Really Cool.

 468. Hello, I want to subscribe for this blog to take hottest updates,
  thus where can i do it please help out.

 469. Excellent way of describing, and nice piece of writing to obtain information on the topic of my presentation subject, which i am going to present
  in university.

 470. A fascinating discussion is definitely worth comment. I believe that you need to write more on this
  subject matter, it might not be a taboo matter but generally people
  don’t speak about such subjects. To the next! Best wishes!!

 471. I was suggested this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my problem.

  You’re amazing! Thanks!

 472. What’s up mates, how is all, and what you would like to say regarding this piece of writing, in my view its
  actually amazing for me.

 473. This is my first time pay a visit at here and i am really happy to
  read all at single place.

 474. Good day! Would you mind if I share your blog with my myspace group?
  There’s a lot of folks that I think would really
  enjoy your content. Please let me know. Many thanks

 475. My spouse and I stumbled over here from a different page and thought I should check
  things out. I like what I see so now i am following you.
  Look forward to checking out your web page yet again.

 476. The other day, while I was at work, my sister stole my iphone
  and tested to see if it can survive a thirty foot drop, just so she
  can be a youtube sensation. My iPad is now broken and she has 83 views.
  I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

 477. Ahaa, its fastidious conversation on the topic of this piece of writing at this place at this weblog, I have read all that, so at this time me also commenting here.

 478. I like the valuable information you provide in your articles.
  I will bookmark your weblog and check again here regularly.
  I am quite certain I will learn a lot of new stuff right here!
  Good luck for the next!

 479. I’m really loving the theme/design of your website.

  Do you ever run into any internet browser
  compatibility issues? A number of my blog readers have
  complained about my website not working correctly in Explorer but looks great in Safari.
  Do you have any recommendations to help fix this problem?

 480. Oh my goodness! Impressive article dude! Thanks, However I am having troubles with your RSS.
  I don’t know why I cannot subscribe to it. Is there anyone else getting
  similar RSS issues? Anybody who knows the
  solution will you kindly respond? Thanx!!

 481. Informative article, totally what I was looking for.

 482. This piece of writing is truly a nice one it assists new internet users, who are wishing
  for blogging.

 483. Muchos Gracias for your article post.Thanks Again. Will read on

 484. My brother recommended I may like this web site.
  He was totally right. This put up truly made my day.
  You cann’t believe just how a lot time I had spent for this info!
  Thanks!

 485. Excellent post. I was checking continuously this weblog
  and I’m impressed! Extremely useful information specially the closing
  part :) I handle such info a lot. I was looking for this certain info for a long time.

  Thanks and best of luck.

 486. This unique blog is without a doubt interesting and besides informative. I have picked a lot of interesting tips out of it. I ad love to return every once in a while. Cheers!

 487. Its like you read my mind! You seem to know so much about this,
  like you wrote the book in it or something. I think that you could
  do with a few pics to drive the message home a little bit, but other than that, this
  is fantastic blog. A great read. I’ll certainly be back.

 488. I truly appreciate this post.Really looking forward to read more. Fantastic.

 489. There is definately a great deal to find out about this topic. I like all of the points you have made.

 490. Im no pro, but I suppose you just made an excellent point. You naturally understand what youre talking about, and I can truly get behind that. Thanks for being so upfront and so honest.

 491. Hello! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new project in a community in the same niche.
  Your blog provided us valuable information to work on. You have done a extraordinary job!

 492. My blog discusses a lot of the same topics as yours and I think we could greatly benefit from each

 493. you are in point of fact a just right webmaster. The website loading pace is incredible.
  It seems that you’re doing any unique trick. In addition, The contents are masterwork.
  you have performed a wonderful task in this matter!

 494. Hmm is anyone else experiencing problems with the images
  on this blog loading? I’m trying to find out if its a
  problem on my end or if it’s the blog. Any responses would be greatly
  appreciated.

 495. This particular blog is without a doubt awesome and besides informative. I have chosen a bunch of useful stuff out of this blog. I ad love to come back again and again. Cheers!

 496. I could not refrain from commenting. Very well written!

 497. It is best to participate in a contest for among the finest blogs on the web. I all recommend this web site!

 498. There are definitely plenty of details like that to take into consideration. That is a nice point to deliver.

 499. Sweet blog! I found it while browsing on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I ave been trying for a while but I never seem to get there! Appreciate it

 500. This blog is without a doubt entertaining and also factual. I have picked up a bunch of useful stuff out of this amazing blog. I ad love to return again and again. Cheers!

 501. Major thanks for the article post.Really thank you! Cool.

 502. What’s up friends, its fantastic article concerning tutoringand fully defined, keep it up all the time.

 503. Unquestionably imagine that that you stated. Your favorite justification seemed to be on the web the easiest thing to take note of.
  I say to you, I certainly get irked at the same time as other people think about
  concerns that they just do not realize about. You managed to
  hit the nail upon the highest and defined out the
  entire thing without having side effect , other people can take a signal.
  Will probably be again to get more. Thank you

 504. It’s actually very complicated in this full of activity life to
  listen news on TV, so I only use the web for that reason, and get the
  most up-to-date news.

 505. After looking at a few of the articles on your
  site, I seriously appreciate your technique of blogging. I saved as a favorite it to my bookmark website list and will be checking
  back soon. Take a look at my website too and tell me how you feel.

 506. Thanks for the blog.Really looking forward to read more. Awesome.

 507. Thankfulness to my father who told me about this webpage, this
  weblog is genuinely awesome.

 508. Terrific work! That is the type of info that should be
  shared around the internet. Disgrace on the seek engines for no longer positioning
  this put up higher! Come on over and consult with my website .

  Thanks =)

 509. Yeah bookmaking this wasn at a risky decision outstanding post!.

 510. Ahaa, its fastidious discussion on the topic of this post
  here at this weblog, I have read all that, so at this
  time me also commenting at this place.

 511. Howdy very nice blog!! Guy .. Excellent ..
  Superb .. I’ll bookmark your website and take the feeds also?
  I’m happy to search out so many useful info right here within the put up, we want develop more strategies in this regard, thank
  you for sharing. . . . . .

 512. I was wondering if you ever thought of changing the layout
  of your site? Its very well written; I love what
  youve got to say. But maybe you could a little
  more in the way of content so people could connect with it better.
  Youve got an awful lot of text for only having one or two pictures.
  Maybe you could space it out better?

 513. I absolutely love your website.. Pleasant colors & theme.

  Did you create this web site yourself? Please reply back as I’m attempting to create my own personal site and would love
  to find out where you got this from or what the theme
  is called. Kudos!

 514. Im obliged for the article post.Really thank you! Awesome.

 515. Tremendous things here. I’m very glad to look your article.
  Thank you a lot and I’m looking ahead to contact you.
  Will you kindly drop me a mail?

 516. wow, awesome article post.Much thanks again. Want more.

 517. When someone writes an piece of writing he/she maintains the plan of a user
  in his/her brain that how a user can understand
  it. Thus that’s why this piece of writing is outstdanding.
  Thanks!

 518. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is valuable and everything.
  Nevertheless think about if you added some great pictures or video clips to give your posts more, «pop»!
  Your content is excellent but with pics and videos, this website could definitely
  be one of the best in its field. Amazing blog!

 519. This is the perfect blog for anyone who wants to understand this topic.
  You realize a whole lot its almost tough to argue with you (not that I personally would want to…HaHa).
  You certainly put a fresh spin on a topic that’s been discussed for ages.

  Great stuff, just excellent!

 520. Hello, I do think your blog could possibly be having web browser
  compatibility issues. Whenever I take a look at
  your site in Safari, it looks fine however, when opening in Internet Explorer, it
  has some overlapping issues. I simply wanted to
  provide you with a quick heads up! Besides that, wonderful
  site!

 521. Incredible! This blog looks just like my old one! It as on a totally different subject but it has pretty much the same page layout and design. Superb choice of colors!

 522. Good day! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords
  but I’m not seeing very good success. If you know of any please share.
  Thanks!

 523. What i do not understood is in reality how you
  are not actually much more neatly-liked than you may be now.

  You are very intelligent. You understand thus significantly
  in the case of this matter, produced me individually
  imagine it from numerous numerous angles. Its like women and men are not fascinated until it’s one thing to do with Girl gaga!
  Your individual stuffs great. All the time take care of it up!

 524. Great blog here! Also your site loads up very fast!
  What web host are you using? Can I get your affiliate link to
  your host? I wish my website loaded up as fast as yours lol

 525. If some one wants expert view concerning blogging and site-building afterward i suggest him/her to go
  to see this webpage, Keep up the pleasant job.

 526. Today, I went to the beachfront with my kids. I found a sea
  shell and gave it to my 4 year old daughter and said «You can hear the ocean if you put this to your ear.» She placed
  the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
  She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but
  I had to tell someone!

 527. Hello, i believe that i noticed you visited my web site thus
  i got here to go back the favor?.I am trying to to find issues to enhance my website!I guess its good enough to
  use a few of your ideas!!

 528. Very educating story, I do believe you will find a issue with your web sites working with Safari browser.

 529. Wow, fantastic blog layout! How long have you been blogging for?

  you make blogging look easy. The overall look of your website is wonderful, as well as the content!

 530. Hi there very cool blog!! Man .. Beautiful .. Superb .. I will
  bookmark your blog and take the feeds additionally?
  I’m happy to seek out numerous useful info right here in the put up, we want work out extra
  strategies in this regard, thank you for sharing.

  . . . . .

 531. Greetings from Ohio! I’m bored at work so I decided
  to browse your blog on my iphone during lunch break.
  I really like the information you provide here and can’t wait to
  take a look when I get home. I’m shocked at how fast your blog loaded on my
  phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, very good site!

 532. Thank you ever so for you post.Really thank you! Fantastic.

 533. You’re so awesome! I do not believe I’ve read through something like that before.

  So wonderful to find someone with some unique thoughts on this subject matter.
  Seriously.. many thanks for starting this up. This web site
  is something that is required on the web, someone with a bit of originality!

 534. Thorn of Girl Great information and facts might be located on this internet web site.

 535. It’s an remarkable paragraph in favor of all the internet visitors; they
  will get advantage from it I am sure.

 536. It’а†s in reality a nice and useful piece of info. I am glad that you simply shared this helpful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

 537. I’а†ve read several good stuff here. Certainly value bookmarking for revisiting. I surprise how so much effort you place to create the sort of great informative website.

 538. Looking forward to reading more. Great blog article.Really thank you! Keep writing.

 539. wow, awesome blog article.Really thank you! Cool.

 540. Looking around I like to browse in various places on the web, regularly I will go to Digg and follow thru

 541. My brother suggested I might like this web site. He was entirely right. This post actually made my day. You can not imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!

 542. Nice blog here! Also your website loads up very fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my web site loaded up as quickly as yours lol

 543. I truly appreciate this article.Much thanks again. Much obliged.

 544. wow, awesome blog article.Really looking forward to read more. Keep writing.

 545. that site What computer brands allow you to build your own computer?

 546. You made some fine points there. I did a search on the topic and found nearly all persons will agree with your blog.

 547. Your style is really unique in comparison to other people I ave read stuff from. Thanks for posting when you have the opportunity, Guess I will just bookmark this site.

 548. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I ave joined your rss feed and look forward to seeking more of your excellent post. Also, I have shared your website in my social networks!

 549. Heya are using WordPress for your blog platform?
  I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you
  require any coding expertise to make your own blog?

  Any help would be really appreciated!

 550. informative. I appreciate you spending some time and energy to put this informative article together.

 551. Your style is really unique compared to other people I ave read stuff from. Thank you for posting when you have the opportunity, Guess I will just book mark this site.

 552. pretty useful stuff, overall I think this is well worth a bookmark, thanks

 553. You cann at imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!

 554. Greetings! Very useful advice within this article!
  It is the little changes that produce the biggest changes. Thanks for sharing!

 555. You, my friend, ROCK! I found just the info I already searched everywhere and simply could not find it. What a great web-site.

 556. Hello, i think that i saw you visited my weblog thus i came to “return the favor”.I’m trying to find things
  to enhance my site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

 557. Well written articles like yours renews my faith in today as writers. You ave written information I can finally agree on and use. Thank you for sharing.

 558. Perfect piece of work you have done, this internet site is really cool with superb info.

 559. I am not sure where you’re getting your info, but great topic.
  I needs to spend some time learning much more or understanding more.
  Thanks for fantastic information I was looking for this info for my mission.

 560. This excellent website definitely has all of the info I wanted about this subject and didn at know who to ask.

 561. Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your site is fantastic, let alone the content!

 562. Very neat article.Really thank you! Fantastic.

 563. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you penning
  this post plus the rest of the website is extremely good.

 564. Very good information. Lucky me I came across your blog by accident (stumbleupon). I ave book-marked it for later!

 565. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great.
  I don’t know who you are but definitely you are going to
  a famous blogger if you aren’t already ;) Cheers!

 566. Howdy! I know this is kinda off topic however I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa?
  My website addresses a lot of the same topics
  as yours and I feel we could greatly benefit from each other.
  If you’re interested feel free to shoot me an e-mail.
  I look forward to hearing from you! Awesome blog by the way!

 567. You completed several good points there. I did specific searches on the issue and found many people go in conjunction with along with your blog.

 568. Recherche voyante horoscope lion gratuit du jour

 569. Really enjoyed this blog.Thanks Again. Cool.

 570. This is a topic that’s close to my heart… Take care! Exactly where are
  your contact details though?

 571. Wow, amazing blog format! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The total look of your site is wonderful, let alone the content material!

 572. to make your diet better. A majority of these industrial-strength models that are experiencing incorporate not just in bistros very well

 573. Appreciating the time and energy you put into your site
  and detailed information you present. It’s great
  to come across a blog every once in a while
  that isn’t the same out of date rehashed information. Great read!
  I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

 574. Nice blog! Is your theme custom made or did you
  download it from somewhere? A theme like yours with a few simple tweeks
  would really make my blog jump out. Please let me know where you got
  your theme. Kudos

 575. your site, how could i subscribe for a weblog website?

 576. Thanks for sharing such a good opinion, article is good, thats why i have read it
  completely

 577. we all be familiar with media is a great source of facts.

 578. Definitely believe that which you stated. Your favorite reason seemed to be on the internet the
  simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people think about worries that they plainly
  do not know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal.
  Will probably be back to get more. Thanks

 579. Terrific paintings! This is the kind of info that should be shared around the net. Disgrace on Google for not positioning this submit higher! Come on over and talk over with my website. Thank you =)

 580. This blog was how do I say it? Relevant!! Finally I have found something that helped me. Thanks!

 581. Really enjoyed this blog article.Thanks Again. Really Cool.

 582. My brother recommended I might like this web site. He was entirely right. This post truly made my day. You cann at imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!

 583. It as really a nice and helpful piece of info. I am glad that you shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

 584. There is noticeably a bunch to get on the subject of this. I deem you completed various fantastically good points in skin texture also.

 585. It as an awesome piece of writing in favor of all the internet users;

 586. Thanks for sharing, this is a fantastic post.Thanks Again. Cool.

 587. I truly appreciate this blog post.Thanks Again. Keep writing.

 588. Sweet web site , super design and style , really clean and utilize friendly.

 589. Normally I don at learn post on blogs, however I wish to say that this write-up very compelled me to take a look at and do it! Your writing taste has been surprised me. Thank you, quite great post.

 590. Really appreciate you sharing this post. Really Cool.

 591. I was recommended this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty. You are incredible! Thanks!

 592. This unique blog is no doubt educating as well as diverting. I have chosen a lot of helpful stuff out of it. I ad love to go back every once in a while. Thanks a bunch!

 593. Louis Vuitton For Sale ??????30????????????????5??????????????? | ????????

 594. Interesting article, thanks. Could you explain the second paragraph in more detail please?

 595. Im thankful for the blog post.Thanks Again. Will read on

 596. tod as paris Always a great common sense shopping on this place

 597. I recommend to you to visit a site on which there are many articles on this question.

 598. I was able to find good advice from your blog articles.

 599. Very good blog post. I definitely appreciate this site. Stick with it!

 600. I like what you guys are usually up too. Such clever work and
  coverage! Keep up the terrific works guys I’ve incorporated
  you guys to blogroll.

 601. Whats Taking place i am new to this, I stumbled upon this I have found It absolutely useful and it has helped me out loads. I am hoping to contribute & aid other customers like its aided me. Good job.

 602. Simply wanna input that you have a very decent site, I love the layout it really stands out.

 603. Some really excellent blog posts on this site, thanks for contribution.

 604. Really appreciate you sharing this article post.Much thanks again. Keep writing.

 605. Just to let you know your web page looks a little bit unusual in Safari on my notebook with Linux.

 606. that will be the finish of this article. Here you

 607. I truly appreciate this post. Want more.

 608. I value the blog post.Much thanks again. Will read on

 609. Thank you for your article.Really looking forward to read more. Really Great.

 610. Very neat article.Really thank you! Keep writing.

 611. This design is steller! You definitely know how
  to keep a reader amused. Between your wit and your
  videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Great job.
  I really enjoyed what you had to say, and more than that, how
  you presented it. Too cool!

 612. My brother recommended I would possibly like this blog. He was entirely right. This post actually made my

 613. There as certainly a lot to know about this topic. I really like all of the points you have made.

 614. It’s going to be end of mine day, but before ending I am reading this wonderful paragraph to increase my knowledge.

 615. I absolutely love your site.. Very nice colors & theme.
  Did you create this amazing site yourself? Please reply back as I’m looking
  to create my very own site and would like to find out
  where you got this from or what the theme is called.
  Kudos!

 616. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing this write-up and also the rest of the site is extremely good.

 617. Major thankies for the article post. Awesome.

 618. I loved your blog post.Really looking forward to read more.

 619. Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your website is magnificent, as well as the content!

 620. I’m truly enjoying the design and layout of your website. It’s
  a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable
  for me to come here and visit more often. Did you hire out
  a developer to create your theme? Excellent work!

 621. I will definitely digg it and individually suggest

 622. Thanks so much for the post. Really Great.

 623. maybe you would have some experience with something like this.

 624. Thanks-a-mundo for the blog post.Thanks Again. Fantastic.

 625. Normally I don at read post on blogs, however I would like to say that this write-up very forced me to take a look at and do so! Your writing taste has been amazed me. Thanks, very great post.

 626. Well I sincerely liked reading it. This article provided by you is very constructive for correct planning.

 627. I think you have mentioned some very interesting details , appreciate it for the post.

 628. Muchos Gracias for your blog post. Keep writing.

 629. I value the article.Much thanks again. Want more.

 630. Weird , this post turns up with a dark color to it, what shade is the primary color on your web site?

 631. You ave made some decent points there. I looked on the web for additional information about the issue

 632. There as definately a great deal to learn about this subject. I really like all the points you made.

 633. to be shared across the web. Disgrace on the seek engines for now

 634. Im grateful for the article.Really thank you! Really Great.

 635. I really like and appreciate your blog.Really thank you! Keep writing.

 636. I think other site proprietors should take this website as an model, very clean and fantastic user genial style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!

 637. Simply a smiling visitant here to share the love (:, btw outstanding layout. Everything should be made as simple as possible, but not one bit simpler. by Albert Einstein.

 638. Thanks for sharing, this is a fantastic post.Much thanks again. Great.

 639. Thank you ever so for you post.Really thank you! Will read on…

 640. Some in truth exciting points you have written.Assisted me a lot, just what I was looking on behalf of.

 641. There as noticeably a bundle to find out about this. I assume you made certain nice factors in features also.

 642. I really like and appreciate your blog article.Thanks Again. Want more.

 643. I think other website proprietors should take this web site as an model, very clean and fantastic user genial style and design, let alone the content. You are an expert in this topic!

 644. Thanks so much for the blog post.Thanks Again.

 645. You are my inhalation , I possess few web logs and very sporadically run out from to brand

 646. Awesome blog article.Thanks Again.

 647. Ahaa, its good discussion regarding this paragraph at this place at this blog, I have read all that, so now me also commenting here.

 648. I truly appreciate this article post.Thanks Again. Really Cool.

 649. This is one awesome blog post.Really thank you! Will read on…

 650. ok so how to do it?.. i have seen people getting their blog posts published on their facebook fan page. pls help. thanks.

 651. I am so grateful for your blog post.Much thanks again. Will read on…

 652. I truly appreciate this post.Thanks Again. Great.

 653. Great, thanks for sharing this blog post.Really thank you! Really Great.

 654. Remarkable! Its in fact amazing article, I have got much clear idea on the topic of from this paragraph.

 655. Im grateful for the article post.Really looking forward to read more.

 656. I think this is a real great article post.Thanks Again. Much obliged.

 657. Some truly fantastic info , Glad I found this.

 658. Muchos Gracias for your blog article.Thanks Again. Want more.

 659. Major thankies for the article post.

 660. Im thankful for the blog.Thanks Again. Great.

 661. Im thankful for the blog post. Keep writing.

 662. Wow, superb blog layout! How lengthy have you ever been blogging for? you make blogging look easy. The entire look of your web site is fantastic, as well as the content material!

 663. Fantastic post.Really thank you! Will read on…

 664. You completed a few fine points there. I did a search on the matter and found mainly people will have the same opinion with your blog.

 665. Fantastic blog article.Much thanks again. Want more.

 666. Muchos Gracias for your article post.Really looking forward to read more. Fantastic.

 667. Spot on with this write-up, I absolutely feel this site needs a lot more attention. I all probably be back again to see more, thanks for the advice!

 668. Major thanks for the article. Much obliged.

 669. Im obliged for the article post. Fantastic.

 670. Very informative post. Keep writing.

 671. It as not that I want to copy your website, excluding I especially like the layout. Possibly will you discern me which propose are you using? Or was it custom made?

 672. Im thankful for the blog. Great.

 673. magnificent issues altogether, you just received a new reader. What would you recommend in regards to your submit that you just made some days ago? Any certain?

 674. I really like and appreciate your blog post.Really looking forward to read more. Really Cool.

 675. Say, you got a nice blog article.Really looking forward to read more.

 676. Really appreciate you sharing this blog article. Really Great.

 677. It is actually a good and helpful piece of info. I am glad that you choose to shared this beneficial info with us. Please maintain us informed like this. Thank you for sharing.

 678. Thanks for an explanation. I did not know it.

 679. Hi! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a
  blog article or vice-versa? My site goes over a lot of the same topics as yours
  and I believe we could greatly benefit from each other.
  If you are interested feel free to send me an e-mail.
  I look forward to hearing from you! Wonderful blog by the way!

 680. Its not my first time to pay a quick visit this website, i am visiting this site dailly and take nice
  data from here every day.

 681. I think you have mentioned some very interesting details , regards for the post.

 682. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I ave joined your rss feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I ave shared your site in my social networks!

 683. Some really choice articles on this website , saved to bookmarks.

 684. That is a really good tip particularly to those fresh to the blogosphere. Brief but very precise info Appreciate your sharing this one. A must read article!

 685. Really appreciate you sharing this article post.Really thank you! Really Cool.

 686. into his role as head coach of the Pittsburgh click here to find out more did.

 687. May I just say what a relief to uncover a person that truly knows
  what they’re talking about on the internet. You actually know how to bring
  a problem to light and make it important. More people have to read this and understand this side of your
  story. I was surprised you’re not more popular since you surely have the gift.

 688. Thanks-a-mundo for the article post.Really thank you! Fantastic.

 689. It as not that I want to replicate your web site, but I really like the style. Could you let me know which design are you using? Or was it tailor made?

 690. I regard something genuinely interesting about your site so I bookmarked.

 691. Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this article and also the rest of the site is also really good.

 692. A big thank you for your blog.Really thank you!

 693. Thank you ever so for you article post. Awesome.

 694. I went over this web site and I conceive you have a lot of wonderful info, saved to fav (:.

 695. I think this is a real great blog. Really Great.

 696. I truly appreciate this article post.Really looking forward to read more.

 697. you know. The design and style look great though!

 698. This site truly has all the information and facts I needed concerning this subject and didn at know who to ask.

 699. Really appreciate you sharing this blog article.Much thanks again. Really Great.

 700. Wow, great blog article.Really looking forward to read more. Want more.

 701. I will right away seize your rss as I can at find your email subscription hyperlink or newsletter service. Do you ave any? Please let me realize in order that I could subscribe. Thanks.

 702. Very informative blog article.Thanks Again. Keep writing.

 703. I truly appreciate this blog post.Really thank you! Want more.

 704. Great, thanks for sharing this blog.Really looking forward to read more. Fantastic.

 705. Well I definitely enjoyed studying it. This post procured by you is very constructive for correct planning.

 706. Say, you got a nice article post.Thanks Again. Fantastic.

 707. Im obliged for the blog post.Really thank you! Really Great.

 708. Thanks-a-mundo for the article post.Much thanks again. Will read on

 709. I cannot thank you enough for the article.Much thanks again. Really Cool.

 710. Usually I do not learn post on blogs, however I wish to say that this write-up very forced me to take a look at and do so! Your writing style has been surprised me. Thanks, very great article.

 711. Thanks-a-mundo for the article.Really looking forward to read more. Much obliged.

 712. I blog quite often and I seriously appreciate your content.
  This article has truly peaked my interest. I’m going to bookmark your site and keep checking
  for new details about once a week. I subscribed to your Feed too.

 713. This is a really good tip especially to those fresh to the blogosphere. Brief but very accurate info Thanks for sharing this one. A must read article!

 714. I think this is a real great article.Thanks Again. Much obliged.

 715. Thank you for your blog.Really thank you! Fantastic.

 716. It as best to take part in a contest for one of the best blogs on the web. I all recommend this site!

 717. Im obliged for the article. Fantastic.

 718. Regards for this post, I am a big big fan of this website would like to go on updated.

 719. Im grateful for the blog article.Really looking forward to read more. Cool.

 720. I will start writing my own blog, definitely!

 721. This is one awesome post.Really looking forward to read more. Fantastic.

 722. Perfect work you have done, this internet site is really cool with good info.

 723. Really enjoyed this blog.Really looking forward to read more. Fantastic.

 724. Many thanks for sharing this fine post. Very inspiring! (as always, btw)

 725. Awesome article.Really thank you! Much obliged.

 726. Wonderful article! We are linking to this particularly great content on our site. Keep up the great writing.

 727. Well I sincerely liked reading it. This tip procured by you is very useful for correct planning.

 728. It as actually very complex in this busy life to listen news on TV, thus I just use web for that reason, and take the hottest news.

 729. Thanks so much for the post.Really thank you!

 730. Wow! This could be one particular of the most beneficial blogs We ave ever arrive across on this subject. Actually Excellent. I am also an expert in this topic so I can understand your effort.

 731. Looking forward to reading more. Great post.Really looking forward to read more. Cool.

 732. It as not that I want to replicate your web-site, but I really like the style. Could you tell me which style are you using? Or was it tailor made?

 733. I think other web site proprietors should take this website as an model, very clean and fantastic user friendly style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!

 734. Im thankful for the blog.Much thanks again. Really Great.

 735. Link exchange is nothing else except it is just placing the other person as webpage link on your page at suitable place and other person will also do same in favor of you.

 736. Thanks for sharing, this is a fantastic blog post.Much thanks again.

 737. Well I definitely liked studying it. This tip offered by you is very useful for proper planning.

 738. Im obliged for the blog post.Much thanks again. Cool.

 739. Very good info. Lucky me I discovered your blog by chance (stumbleupon). I ave book marked it for later!

 740. Spot on with this write-up, I truly think this website needs rather more consideration. I?ll probably be again to read rather more, thanks for that info.

 741. Highly descriptive article, I enjoyed that bit. Will there be a part 2?

 742. You can certainly see your skills in the work you write. The world hopes for more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. Always go after your heart.

 743. Strange , your posting shows up with a dark hue to it, what shade is the primary color on your site?

 744. Thanks for the article post.Really thank you!

 745. It is really a nice and helpful piece of information. I am satisfied that you simply shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

 746. I value the article.Really thank you! Fantastic.

 747. Really informative post.Thanks Again. Will read on

 748. I love what you guys are usually up too. This type of
  clever work and exposure! Keep up the wonderful works guys
  I’ve added you guys to my blogroll.

 749. Some really excellent posts on this site, regards for contribution.

 750. If some one desires expert view on the topic of blogging and site-building
  after that i propose him/her to go to see this web site,
  Keep up the fastidious job.

 751. I think this is a real great blog post.Thanks Again. Much obliged.

 752. Muchos Gracias for your blog article.Really looking forward to read more. Really Cool.

 753. Many thanks for sharing this fine write-up. Very interesting ideas! (as always, btw)

 754. Say, you got a nice article post.Much thanks again. Will read on

 755. You are my aspiration , I own few blogs and sometimes run out from to post.

 756. You have touched some pleasant factors here. Any way keep up wrinting.

 757. Yay google is my queen assisted me to find this outstanding website!

 758. Simply wanna remark that you have a very decent site, I love the design it really stands out.

 759. Major thanks for the article post.Really thank you! Fantastic.

 760. LOUIS VUITTON PAS CHER ??????30????????????????5??????????????? | ????????

 761. Wow, great blog article.Much thanks again. Want more.

 762. Outstanding post, I conceive people should acquire a lot from this website its rattling user genial. So much wonderful information on here .

 763. There is apparently a bundle to identify about this. I suppose you made various nice points in features also.

 764. quality seo services Is there a way to forward other people as blog posts to my site?

 765. Now I am ready to do my breakfast, afterward having my breakfast coming yet again to read other news.

 766. There is noticeably a lot to identify about this. I believe you made various nice points in features also.

 767. It as great that you are getting thoughts from this piece of writing as well as from our argument made here.

 768. Wow! This could be one particular of the most useful blogs We have ever arrive across on this subject. Basically Great. I am also a specialist in this topic so I can understand your effort.

 769. Wonderful blog! I found it while searching on Yahoo News.

 770. Thank you for thаА аЂа• aus?icious wrаАаб‚Т€Т“teup.

 771. You ave made some really good points there. I checked on the web to find out more about the issue and found most individuals will go along with your views on this web site.

 772. Interesting website, i read it but i still have a few questions. shoot me an email and we will talk more becasue i may have an interesting idea for you.

 773. some truly wonderful information, Gladiolus I discovered this.

 774. Well I really enjoyed reading it. This post procured by you is very constructive for correct planning.

 775. some truly excellent content on this site, thanks for contribution.

 776. Very good written. Keep up the author held the level.

 777. result of concerns relating to your in basic dental remedy?

 778. You have a good blog and I liked this post. I will be looking forward to your future posts. Keep up the good work.

 779. This very blog is really interesting and besides diverting. I have chosen a lot of interesting stuff out of it. I ad love to visit it again and again. Thanks a bunch!

 780. I value the article.Thanks Again. Fantastic.

 781. IaаАа’б‚Т€ТšаЂаŒаАа’б‚Т€ТžаБТžll complain that you have copied materials from one more supply

 782. Your style is unique in comparison to other people I ave read stuff from. Thank you for posting when you have the opportunity, Guess I will just bookmark this site.

 783. Wow, great blog article.Much thanks again. Cool.

 784. Im grateful for the blog article.Really looking forward to read more. Will read on

 785. I really liked your blog.Really looking forward to read more. Fantastic.

 786. Thanks for sharing this fine write-up. Very inspiring! (as always, btw)

 787. Say, you got a nice blog post.Really thank you!

 788. Im obliged for the blog article.Much thanks again. Great.

 789. You need to participate in a contest for probably the greatest blogs on the web. I all advocate this website!

 790. Hi there, every time i used to check blog posts here early in the daylight, as i enjoy to find
  out more and more.

 791. I’m really impressed together with your writing talents and also
  with the layout in your weblog. Is that this a paid topic or did you modify it your self?

  Anyway keep up the nice high quality writing, it’s uncommon to peer
  a nice weblog like this one today..

 792. Appreciate you sharing, great blog article.Much thanks again. Will read on…

 793. Really appreciate you sharing this blog.Really looking forward to read more. Cool.

 794. Thanks-a-mundo for the blog article.Really thank you! Will read on…

 795. I quite like reading an article that can make people think.
  Also, thanks for allowing me to comment!

 796. I went over this web site and I conceive you have a lot of great info, saved to bookmarks (:.

 797. Thanks for the blog.Really thank you! Fantastic.

 798. I regard something really special in this internet site.

 799. Muchos Gracias for your blog.Much thanks again. Really Cool.

 800. This is one awesome article.Much thanks again. Cool.

 801. I really enjoy the article.Really looking forward to read more. Much obliged.

 802. technique of blogging. I bookmarked it to my bookmark webpage list

 803. Really enjoyed this post. Awesome.

 804. I think this is a real great blog.Much thanks again. Will read on

 805. Thank you for your article.Really thank you! Great.

 806. Really enjoyed this blog post.Thanks Again. Great.

 807. Major thankies for the article.Much thanks again. Cool.

 808. Thanks for the article.Much thanks again.

 809. Valuable information. Lucky me I found your web site by accident, and I am shocked why this accident did not happened earlier! I bookmarked it.

 810. Thanks again for the blog.Thanks Again. Great.

 811. Major thankies for the blog post.Really thank you! Keep writing.

 812. Im grateful for the blog article.Much thanks again. Really Great.

 813. Thanks for sharing, this is a fantastic article post.Really thank you! Cool.

 814. A round of applause for your blog. Much obliged.

 815. I value the blog.Really thank you!

 816. Appreciate you sharing, great article post.Much thanks again. Great.

 817. wow, awesome blog.Thanks Again. Will read on…

 818. Thank you for your blog post.Thanks Again. Want more.

 819. Looking forward to reading more. Great blog.Thanks Again. Awesome.

 820. A big thank you for your blog article.Thanks Again. Really Cool.

 821. Fastidious answer back in return of this question with
  genuine arguments and describing everything concerning that.

 822. Shiva habitait dans etait si enthousiaste, conducteur irait ranger de

 823. I think other website proprietors should take this web site as an model, very clean and fantastic user friendly style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!

 824. Super-Duper site! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am taking your feeds also.

 825. I really love I really love the way you discuss this kind of topic.~; a.~

 826. This blog is obviously entertaining and factual. I have picked up many useful tips out of it. I ad love to visit it again soon. Cheers!

 827. keep up the superb piece of work, I read few articles on this web site and I think that your web site is very interesting and has got sets of excellent information.

 828. This blog was… how do you say it? Relevant!!
  Finally I’ve found something which helped me.

  Thanks!

 829. Some really good blog posts on this website , regards for contribution.

 830. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your excellent post. Also, I ave shared your site in my social networks!

 831. If you don at mind, where do you host your weblog? I am looking for a very good web host and your webpage seams to be extremely fast and up most the time

 832. Nice post. I used to be checking constantly this weblog
  and I am impressed! Very useful info specifically the ultimate part :) I deal with such information a lot.

  I was looking for this certain info for a very lengthy time.
  Thanks and good luck.

 833. It’s very straightforward to find out any matter on web as compared to books, as I found this article at this web site.

 834. right now. (from what I ave read) Is that what you are using on your blog?

 835. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing this write-up plus the rest of the website is very good.

 836. Say, you got a nice article.Really thank you! Really Great.

 837. Thanks so much for the blog post.Really looking forward to read more. Will read on

 838. weblink I want to start to put all my photos up on my camera, and start a blog or something. Where is a good place to do this like a website or something, do i have to copyright them thanks :).

 839. Thank you for this entry. Looking forward to next one.

 840. I was recommended this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my trouble. You are amazing! Thanks!

 841. You might have an incredibly nice layout for the blog i want it to work with on my site too.

 842. It as good site, It as good site, I was looking for something like this

 843. It as nearly impossible to find experienced people about this topic, however, you sound like you know what you are talking about! Thanks

 844. Spot on with this write-up, I actually suppose this web site wants far more consideration. I all probably be again to learn far more, thanks for that info.

 845. the minute but I have saved it and also included your RSS feeds, so

 846. This is really interesting, You are a very skilled blogger.

 847. You made various fine points there. I did a search on the issue and found the majority of people will consent with your blog.

 848. You have brought up a very great details , regards for the post.

 849. Thanks so much for the blog article.Thanks Again. Will read on click here

 850. Very good blog article.Really looking forward to read more. Really Cool.

 851. magnificent issues altogether, you simply won a new reader. What might you recommend in regards to your submit that you simply made a few days ago? Any positive?

 852. Many thanks for sharing this great piece. Very inspiring! (as always, btw)

 853. Rattling clean internet internet site , appreciate it for this post.

 854. Im grateful for the article.Really looking forward to read more. Much obliged.

 855. Looking forward to reading more. Great post.Much thanks again. Really Great.

 856. Thanks for sharing, this is a fantastic blog article. Really Great.

 857. Usually I do not read article on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to try and do it! Your writing style has been amazed me. Thanks, quite nice article.

 858. images aren at loading properly. I am not sure why but I think

 859. I feel this is among the so much significant information for me.
  And i am happy reading your article. But should
  statement on few basic things, The web site taste is perfect, the articles is in point of
  fact great : D. Good process, cheers

 860. This web site really has all of the info I needed about this subject and didn at know who to ask.

 861. Wonderful blog! I found it while searching on Yahoo News.
  Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Cheers

 862. constantly i used to read smaller content which also clear
  their motive, and that is also happening with this piece
  of writing which I am reading here.

 863. I really liked your blog.Really thank you! Want more.

 864. The loans may also be given at very strict terms as well as any violations will attract huge penalties super real property tax

 865. What Is The Best Way To Import MySpace Blogs To Facebook?

 866. Muchos Gracias for your blog.Really thank you! Keep writing.

 867. the time to study or visit the content material or web sites we have linked to beneath the

 868. Very good info. Lucky me I discovered your website by chance (stumbleupon). I have book-marked it for later!

 869. that could be the finish of this article. Right here you

 870. You created some decent points there. I looked more than the online world for the issue and positioned many people goes as well as together with your web site.

 871. Nice blog here! Also your site a lot up fast! What host are you the use of? Can I get your affiliate hyperlink in your host? I want my website loaded up as fast as yours lol

 872. This write-up contains fantastic original thinking. The informational content material here proves that issues arenaаАа’б‚Т€ТšаЂаŒаАа’б‚Т€ТžаБТžt so black and white. I feel smarter from just reading this.

 873. Just a smiling visitant here to share the enjoy (:, btw outstanding style.

 874. This very blog is definitely cool and also informative. I have picked helluva interesting advices out of it. I ad love to visit it again and again. Thanks!

 875. Looking forward to reading more. Great blog article. Keep writing.

 876. That as some inspirational stuff. Never knew that opinions might be this varied. Thanks for all the enthusiasm to supply such helpful information here.

 877. This is one awesome blog article. Awesome.

 878. I think this is a real great article.Really thank you! Great.

 879. Awesome blog.Thanks Again. Awesome.

 880. Terrific post however , I was wanting to know if you could write a litte more

 881. This is exactly what I used to be looking for, many thanks

 882. Very good info. Lucky me I discovered your blog by accident (stumbleupon). I have saved as a favorite for later!

 883. Thanks for your personal marvelous posting! I seriously enjoyed reading it, you can be a great author.

  I will always bookmark your blog and definitely will come back at
  some point. I want to encourage that you continue your great
  job, have a nice evening!

 884. Very good post.Really looking forward to read more. Great.

 885. There is definately a lot to find out about this issue. I really like all the points you made.

 886. Great, thanks for sharing this article.Much thanks again. Much obliged.

 887. Really enjoyed this article post.Really looking forward to read more. Really Cool.

 888. Of course, what a fantastic blog and illuminating posts, I definitely will bookmark your blog.Have an awsome day!

 889. Thanks for sharing, this is a fantastic post.Much thanks again. Really Great.

 890. So content to get discovered this submit.. indeed, investigation is paying off. Enjoy the blog you furnished.. Good opinions you might have here..

 891. Every weekend i used to pay a visit this site,
  for the reason that i wish for enjoyment, for the reason that this this website conations really nice funny
  information too.

 892. My family always say that I am wasting my time here at web, however I
  know I am getting familiarity all the time by reading such pleasant articles.

 893. I loved your article.Thanks Again. Much obliged.

 894. Just got a Blogger account, it works good, but how do I find different users blogs I like with search. I remember there is a way, but I am not seeing it now. Thanks for your help..

 895. Major thankies for the article.Really thank you!

 896. You could definitely see your skills within the work you write. The world hopes for even more passionate writers such as you who aren at afraid to say how they believe. All the time follow your heart.

 897. Very good blog article.Much thanks again. Really Great.

 898. There as a bundle to know about this. You made good points also.

 899. wow, awesome blog article.Thanks Again.

 900. Some were practical, of course, but others were psychological

 901. Fantastic post.Really thank you! Keep writing.

 902. themselves, particularly thinking about the fact that you simply could possibly have performed it if you ever decided. The pointers at the same time served to supply an incredible method to

 903. I’а†ve learn some good stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting. I wonder how much attempt you put to make such a excellent informative site.

 904. You have noted very interesting points ! ps decent site. What a grand thing, to be loved What a grander thing still, to love by Victor Hugo.

 905. whoah this blog is excellent i love reading your articles. Keep up the good work! You know, a lot of people are looking around for this information, you can aid them greatly.

 906. Really informative article.Thanks Again. Fantastic.

 907. Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your web site is magnificent, let alone the content!

 908. There is clearly a bunch to identify about this. I assume you made various nice points in features also.

 909. Enjoyed every bit of your blog.Really looking forward to read more. Great.

 910. Thanks a lot for the blog.Really looking forward to read more. Really Great.

 911. You made some decent points there. I looked on the internet for the subject and found most guys will agree with your site.

 912. When someone writes an post he/she retains the thought of a user in his/her brain that how a user can understand it.
  Therefore that’s why this post is great. Thanks!

 913. Thanks-a-mundo for the post.Much thanks again. Awesome.

 914. You ave made some good points there. I looked on the internet for more information about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.

 915. I loved your blog post. Really Great.

 916. Perfect piece of work you have done, this website is really cool with superb information.

 917. Lovely website! I am loving it!! Will come back again. I am bookmarking your feeds also.

 918. wow, awesome blog article.Really looking forward to read more. Awesome.

 919. I’m curious to find out what blog platform you have been using?
  I’m having some small security issues with my latest website and I’d
  like to find something more secure. Do you have any solutions?

 920. Say, you got a nice blog post. Want more.

 921. Very good blog article.Really thank you! Awesome.

 922. Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your website is great, let alone the content!

 923. Thanks-a-mundo for the article post.Really looking forward to read more. Cool.

 924. It is best to take part in a contest for top-of-the-line blogs on the web. I will suggest this web site!

 925. I really liked your post.Thanks Again. Great.

 926. You, my pal, ROCK! I found exactly the info I already searched everywhere and simply could not find it. What a perfect web site.

 927. Muchos Gracias for your article post. Really Cool.

 928. You made some good points there. I looked on the net for more info about the issue and found most individuals will go along with your views on this web site.

 929. Thanks for the article post.Thanks Again. Cool.

 930. Lend money Payday Nice blog post Thank You!

 931. You are not probably to achieve virtually just about everywhere if you definitely really don at brush for that

 932. I think this is a real great blog. Fantastic.

 933. I see something really interesting about your web blog so I saved to my bookmarks.

 934. It is appropriate time to make some plans for the long
  run and it’s time to be happy. I have read this put up and if
  I may I desire to suggest you some attention-grabbing things or suggestions.
  Maybe you could write next articles relating to this article.
  I desire to read more things about it!

 935. Thanks a lot for the post.Really looking forward to read more. Cool.

 936. Very neat article post.Thanks Again. Keep writing.

 937. Very interesting information!Perfect just what I was looking for!

 938. Great blog article.Much thanks again. Really Cool.

 939. Thanks a lot for the post.Much thanks again. Really Great.

 940. Major thankies for the blog post.Thanks Again.

 941. Excellent post. I was checking continuously this blog and I am impressed!

  Very helpful info particularly the last part :) I care for such information much.
  I was looking for this particular information for a very long time.
  Thank you and best of luck.

 942. This particular blog is obviously interesting as well as amusing. I have discovered a bunch of handy tips out of this source. I ad love to visit it over and over again. Cheers!

 943. Some genuinely good posts on this internet site , appreciate it for contribution.

 944. Having read this I believed it was extremely informative.

  I appreciate you finding the time and energy to put this information together.
  I once again find myself personally spending way too much time both reading
  and commenting. But so what, it was still worth it!

 945. still care for to keep it smart. I can at wait to read far more from you. This is actually a great site.

 946. Keep up the fantastic piece of work, I read few blog posts on this web site and I believe that your site is real interesting and has lots of great information.

 947. Merely a smiling visitor here to share the love (:, btw great design and style.

 948. There is definately a lot to find out about this issue. I like all the points you have made.

 949. Thanks for the blog.Really thank you! Will read on

 950. What as Happening i am new to this, I stumbled upon this I ave found It absolutely useful and it has helped me out loads. I hope to contribute & help other users like its aided me. Good job.

 951. I?аАТ’аЂа†ll right away seize your rss feed as I can not find your e-mail subscription link or newsletter service. Do you ave any? Kindly permit me know so that I could subscribe. Thanks.

 952. Of course, what a magnificent website and educative posts, I surely will bookmark your website.Best Regards!

 953. I for all time emailed this blog post page to all my contacts, as if
  like to read it after that my contacts will too.

 954. Really informative post.Much thanks again. Will read on

 955. I truly appreciate this article.Really looking forward to read more. Really Cool.

 956. A big thank you for your blog. Great.

 957. Thanks-a-mundo for the post. Really Great.

 958. Muchos Gracias for your blog.Much thanks again. Keep writing.

 959. Muchos Gracias for your blog article.Much thanks again. Great.

 960. I really liked your blog.Thanks Again. Awesome.

 961. I went over this website and I think you have a lot of excellent info, saved to my bookmarks (:.

 962. It as not that I want to duplicate your web page, but I really like the design and style. Could you let me know which style are you using? Or was it tailor made?

 963. It is challenging to get knowledgeable men and women in the course of this subject, but the truth is seem to be do you realize what you happen to be speaking about! Thanks

 964. I think other site proprietors should take this website as an model, very clean and great user genial style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!

 965. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I ave joined your rss feed and

 966. I truly appreciate this article.Really thank you! Fantastic.

 967. Yay google is my queen aided me to find this great internet site !.

 968. You made some really good points there. I looked on the web for additional information about the issue and found most people will go along with your views on this web site.

 969. I thought it was going to be some boring old publish, but it really compensated for my time. I will post a link to this page on my blog. I am positive my visitors will find that very useful

 970. Just wanna state that this is very beneficial , Thanks for taking your time to write this.

 971. It as in reality a nice and useful piece of info. I am happy that you shared this useful tidbit with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

 972. This is one awesome blog article.Really looking forward to read more. Awesome.

 973. It is in reality a great and helpful piece of info. I am happy that you just shared this helpful information with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

 974. I really liked your post.Much thanks again. Great.

 975. Thanks-a-mundo for the blog post.Really thank you!

 976. Whoa! This blog looks just like my old one! It as on a completely different subject but it has pretty much the same layout and design. Wonderful choice of colors!

 977. Really informative article post.Much thanks again. Really Great.

 978. whoah this blog is wonderful i love reading your posts. Keep up the great work! You know, many people are searching around for this information, you can aid them greatly.

 979. Thank you for this great piece of content. Best Regards

 980. Thanks for sharing, this is a fantastic blog.Really thank you! Really Great.

 981. Your style is so unique in comparison to other people I ave read stuff from. I appreciate you for posting when you have the opportunity, Guess I all just bookmark this page.

 982. There is apparently a bunch to know about this. I think you made certain nice points in features also.

 983. Thank you for your blog article. Much obliged.

 984. Say, you got a nice article post. Really Cool.

 985. What degree could I get involving music AND creative writing?

 986. Thanks so much for the article post.Really thank you! Great.

 987. Thanks for sharing, this is a fantastic post.Really looking forward to read more. Really Cool.

 988. Hi there! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?
  I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any recommendations?

 989. Very good information. Lucky me I discovered your website by accident (stumbleupon).
  I’ve book marked it for later!

 990. There are certainly a number of particulars like that to take into consideration. That may be a nice point to bring up.

 991. Major thankies for the post.Really looking forward to read more. Really Great. buy viagra here

 992. Thanks again for the blog.Thanks Again. Keep writing.

 993. I think, what is it аАа’аАТ‚б‚Т€Т a false way. And from it it is necessary to turn off.

 994. I simply could not go away your website prior to suggesting that I extremely enjoyed the usual info a person provide for your visitors? Is gonna be again steadily to check out new posts.

 995. I was suggested this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my trouble. You are incredible! Thanks!

 996. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I ave shared your web site in my social networks!

 997. Wow! Thank you! I continually wanted to write on my site something like that. Can I implement a portion of your post to my website?

 998. Very interesting points you have mentioned, thankyou for putting up.

 999. It is hard to uncover knowledgeable individuals with this topic, nonetheless you look like there as extra that you are referring to! Thanks

 1000. stupefaction goombay murdstone Concetta breese veruca husk camembert tot

 1001. That is a good tip particularly to those fresh to the blogosphere. Brief but very precise info Appreciate your sharing this one. A must read post!

 1002. pretty useful stuff, overall I think this is worth a bookmark, thanks

 1003. The color of your blog is quite great. i would love to have those colors too on my blog.

 1004. I think it is a nice point of view. I most often meet people who rather say what they suppose others want to hear. Good and well written! I will come back to your site for sure!

 1005. Your positions continually have got many of really up to date info. Where do you come up with this? Just declaring you are very creative. Thanks again

 1006. So pleased to possess located this post.. My browsing efforts seem total.. thanks. Liking the article.. appreciate it Respect the entry you furnished..

 1007. I truly appreciate this post.Really thank you! Will read on

 1008. So happy to possess located this publish.. Terrific opinions you have got here.. I enjoy you showing your perspective.. of course, analysis is paying off.

 1009. Thanks a lot for sharing this with all of us you actually know what you are talking about! Bookmarked. Please also visit my website =). We could have a link exchange contract between us!

 1010. Very nice write-up. I absolutely appreciate this site.
  Stick with it!

 1011. This is really interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I ave shared your site in my social networks!

 1012. You are my inspiration , I have few blogs and infrequently run out from to brand.

 1013. I truly appreciate this post.Really looking forward to read more.

 1014. This excellent website really has all the information I needed about this subject and didn at know who to ask.

 1015. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this fantastic blog!

 1016. Rattling fantastic info can be found on site.

 1017. I will right away snatch your rss as I can at find your email subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you have any? Please permit me understand in order that I may just subscribe. Thanks.

 1018. You made some really good points there. I checked on the net to find out more about the issue and found most individuals will go along with your views on this web site.

 1019. Very couple of internet sites that occur to become in depth below, from our point of view are undoubtedly well worth checking out.

 1020. Hi! This is kind of off topic but I need some help from an established blog.
  Is it tough to set up your own blog? I’m not very techincal but
  I can figure things out pretty fast. I’m thinking about setting
  up my own but I’m not sure where to begin. Do you have any points or suggestions?
  Appreciate it

 1021. It as not that I want to copy your web-site, but I really like the layout. Could you tell me which style are you using? Or was it custom made?

 1022. Say, you got a nice article post.Much thanks again. Want more.

 1023. regular basis. It includes good material.

 1024. It as onerous to search out knowledgeable people on this subject, however you sound like you already know what you are speaking about! Thanks

 1025. Really informative article.Thanks Again. Really Great.

 1026. Sources Wow! Thank you! I continuously needed to write on my blog something like that. Can I take a portion of your post to my site?

 1027. Thank you for your article post.Thanks Again. Keep writing.

 1028. Thanks again for the article post.Really looking forward to read more. Really Cool.

 1029. I really liked your blog post.Thanks Again. Really Cool.

 1030. I am so grateful for your article post. Awesome.

 1031. There is apparently a bunch to identify about this. I believe you made various good points in features also.

 1032. wow, awesome post.Really looking forward to read more. Really Great.

 1033. Really enjoyed this blog article. Really Great.

 1034. I am so grateful for your article post.Really thank you! Really Cool.

 1035. I was recommended this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my trouble. You are incredible! Thanks!

 1036. Thanks-a-mundo for the blog article. Much obliged.

 1037. We stumbled over here from a different web page and thought I might as well check things out. I like what I see so i am just following you. Look forward to checking out your web page repeatedly.

 1038. My brother suggested I might like this blog. He used to be totally right.
  This put up actually made my day. You cann’t imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!

 1039. Positive Momentum Encouraging the Role of the US Dollar

 1040. wow, awesome blog post.Really thank you! Really Great.

 1041. Really appreciate you sharing this article.Much thanks again. Awesome.

 1042. Wonderful site. Plenty of helpful information here. I am sending it to a few buddies ans also sharing in delicious. And certainly, thanks in your effort!

 1043. Merely a smiling visitant here to share the love (:, btw outstanding layout.

 1044. Hello! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of hard work
  due to no backup. Do you have any solutions to prevent hackers?

 1045. I loved your article.Really thank you! Will read on…

 1046. It as not that I want to duplicate your website, but I really like the design and style. Could you tell me which theme are you using? Or was it custom made?

 1047. whoah this blog is magnificent i really like studying your articles.
  Stay up the great work! You know, lots of individuals are
  looking around for this information, you can help them greatly.

 1048. VIBRAM FIVE FINGERS OUTLET WALSH | ENDORA

 1049. Muchos Gracias for your post.Much thanks again. Fantastic.

 1050. This is a really good tip particularly to those new to the blogosphere. Short but very accurate information Thank you for sharing this one. A must read article!

 1051. Very nice info and right to the point. I am not sure if this is really the best place to ask but do you folks have any ideea where to get some professional writers? Thanks

 1052. Im thankful for the blog.Much thanks again. Cool.

 1053. Thank You For Your Info. I like to browse in various places on the internet, often I will go to Stumble Upon and read and check stuff out

 1054. I value the blog post.Thanks Again. Cool.

 1055. This excellent website truly has all the info I wanted about this subject and didn at know who to ask.

 1056. Thank you ever so for you article.Really looking forward to read more. Great.

 1057. Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this post plus the rest of the website is extremely good.

 1058. Hey, thanks for the article. Much obliged.

 1059. me tell you, you ave hit the nail on the head. The problem is

 1060. wow, awesome article post. Keep writing.

 1061. I really liked your blog post.Thanks Again. Will read on…

 1062. This is a very good tip particularly to those new to the blogosphere. Short but very precise info Appreciate your sharing this one. A must read post!

 1063. Thank you for your post.Thanks Again. Really Great.

 1064. pretty handy stuff, overall I imagine this is worth a bookmark, thanks

 1065. you ave got a fantastic weblog here! would you like to create some invite posts on my blog?

 1066. Wow, great article. Cool.

 1067. Whispering Misty So sorry you can expect to miss the workshop!

 1068. There is noticeably a lot of funds comprehend this. I assume you have made certain good points in functions also.

 1069. A big thank you for your blog post.Thanks Again. Awesome.

 1070. There as certainly a great deal to know about this topic. I love all of the points you made.

 1071. Thanks for the post. I will definitely comeback.

 1072. There as certainly a great deal to learn about this issue. I really like all of the points you ave made.

 1073. Very neat blog post. Really Cool.

 1074. This is a great article in many ways. I can at express how impressed I am with your content. I appreciate your viewpoints and how you make it all so interesting.

 1075. A big thank you for your blog article.Really looking forward to read more. Fantastic.

 1076. I will immediately take hold of your rss feed as I can not in finding your e-mail subscription link or newsletter service. Do you ave any? Kindly let me recognize so that I could subscribe. Thanks.

 1077. Say, you got a nice blog article.Really looking forward to read more. Want more.

 1078. Valuable information. Lucky me I found your site by accident, and I am shocked why this accident did not happened earlier! I bookmarked it.

 1079. You completed certain good points there. I did searching on the subject matter and found most persons will go together with your blog

 1080. Wow, fantastic blog layout! How long have you ever been running a blog for? you made running a blog look easy. The overall look of your site is fantastic, let alone the content material!

 1081. You made some decent points there. I looked on the internet for the subject matter and found most individuals will approve with your site.

 1082. Thanks for the blog post.Really thank you! Cool.

 1083. Thanks-a-mundo for the blog article.Really thank you! Keep writing.

 1084. Thanks so much for the blog article.Thanks Again. Will read on

 1085. Im grateful for the post.Thanks Again. Great.

 1086. Thanks-a-mundo for the blog post. Will read on…

 1087. Thanks for the post. Fantastic.

 1088. Appreciate you sharing, great blog. Fantastic.

 1089. Thanks for sharing, this is a fantastic article post.Really looking forward to read more. Really Cool.

 1090. Thank you ever so for you article post.Really looking forward to read more. Cool.

 1091. I am so grateful for your post.Thanks Again. Much obliged.

 1092. Very informative article. Really Great.

 1093. Red your weblog post and beloved it. Have you at any time imagined about visitor posting on other related blogs related to your site?

 1094. Muchos Gracias for your article post.Much thanks again. Keep writing.

 1095. Thanks-a-mundo for the article.Really looking forward to read more.

 1096. Muchos Gracias for your blog article.Really thank you! Really Cool.

 1097. Muchos Gracias for your blog post.Thanks Again. Much obliged.

 1098. Really appreciate you sharing this blog post. Really Cool.

 1099. Im grateful for the blog post. Cool.

 1100. of money in getting high quality Search engine optimization software if you begin

 1101. Major thanks for the blog article.Really thank you! Fantastic.

 1102. I went over this site and I think you have a lot of fantastic information, bookmarked (:.

 1103. I loved your blog article.Thanks Again. Will read on…

 1104. Very neat blog post.Really looking forward to read more. Keep writing.

 1105. Thanks so much for the blog.Really thank you! Much obliged.

 1106. A big thank you for your article.Thanks Again. Want more.

 1107. This unique blog is no doubt interesting additionally diverting. I have picked up many handy things out of this source. I ad love to go back again and again. Thanks a lot!

 1108. I think this is a real great article.Thanks Again. Awesome.

 1109. Wow, fantastic blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is magnificent, let alone the content!

 1110. Thank you for your blog.Thanks Again. Great.

 1111. I visited a lot of website but I think this one contains something special in it in it

 1112. va loans with bad credit How can I copyright all original content current and future on my website?

 1113. EIKEEZ Thanks-a-mundo for the blog.Really thank you! Much obliged.

 1114. Thanks again for the blog.Really thank you! Will read on…

 1115. Im grateful for the article.Really looking forward to read more. Want more.

 1116. Great post.Thanks Again.

 1117. You completed a few nice points there. I did a search on the subject and found nearly all persons will go along with with your blog.

 1118. I really liked your blog. Really Great.

 1119. Really enjoyed this blog post.Thanks Again. Awesome.

 1120. Very neat article.Really looking forward to read more. Fantastic.

 1121. Your style is very unique compared to other folks I have read stuff from. Thank you for posting when you ave got the opportunity, Guess I will just bookmark this site.

 1122. I truly appreciate this post.Thanks Again. Keep writing.

 1123. Fantastic post.Really looking forward to read more. Fantastic.

 1124. Thanks for the blog.Much thanks again. Much obliged.

 1125. This website definitely has all the information I wanted concerning this subject and didn at know who to ask.

 1126. A big thank you for your post.Much thanks again. Much obliged.

 1127. Your style is very unique in comparison to other folks I have read stuff from. Many thanks for posting when you have the opportunity, Guess I will just book mark this web site.

 1128. Great, thanks for sharing this blog post. Will read on…

 1129. Very good write-up. I definitely appreciate this website. Thanks!

 1130. Thanks for the article.Really thank you! Great.

 1131. Great article.Really thank you! Keep writing.

 1132. Really good information can be found on site.

 1133. right here, certainly like what you are stating and the way wherein you assert it.